• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda ima 90 odsto tima: A, ako se pojavi još neko...

Autor mondo.rs

Crveno-beli započeli pripreme za drugi deo sezone, u kojem su im ciljevi odbrana titule i osvajanje Kupa. "Pojačali smo pozicije koje smo želeli, ali nećemo propuštati šansu da se još ojačamo".

 Vladan Milojević Zvezda ima 90 odsto tima: A, ako se pojavi još neko... Izvor: MN PRESS

Trener Zvezde Vladan Milojević okupio je igrače na prvom treningu u 2019. godini.

Nakon odlaganja starta priprema zbog komemoracije i sahrane klupske legende, Dragoslava Šekularca, crveno-beli su sa pomoćnog terena "Marakane" krenuli u drugi deo sezone, u kojem će braniti titulu i prednost na tabeli u odnosu na najbliže pratioce - Radnički (devet bodova) i Partizan (15 bodova).

U skladu sa najavom, na prozivku su došle novajlije Nemanja Milunović (BATE Borisov) i Miloš Vulić (Napredak), dok će Dejan Vidić biti pozajmljen Zemunu, gde će možda i Slovak Erik Jirga, koji je ovog jutra došao u Ljutice Bogdan iz Spartak Trnave.

Sa druge strane, ekipu su ranije napustili Nenad Krstičić (AEK) i Nemanja Milić (BATE), a još je neizvesno da li će ostati niz igrača (Degenek, Savić, Stojiljković, Rodić, Jovičić, Srnić i Meleg).

Uz izuzetak Miloša Degeneka, koji trenutno igra za Australiju na Azijskom kupu, svi su u petak došli na okupljanje.

Igrači Zvezde na prozivci: Milan Borjan, Zoran Popović, Nemanja Supić (golmani), Aleksandar Stanković, Filip Stojković, Marko Gobeljić, Vujadin Savić, Rašid Sumaila, Srđan Babić, Milan Rodić, Stefan Hajdin, Aleksa Terzić, Nemanja Milunović, Branko Jovičić, Nenad Milijaš, Dejan Meleg, Lorenco Ebeslio, Marko Marin, Slavoljub Srnić, Goran Čaušić, Milan Jevtović, Veljko Simić, Nikola Stojiljković, Dejan Joveljić, Milan Pavkov, Kafu, Ričmon Boaće, Erik Jirka, Miloš Vulić, Stefan Cvetković, Miloš Gordić, Ze Markos i Veljko Nikolić.

*Mohamed El Fardu Ben priključiće se saigračima u subotu.

Posle uobičajenih lekarskih pregleda, Zvezdini fudbaleri se u ponedeljak, 14. januara, sele u njima dobro poznatu slovenačku bazu Terme Čatež, gde će do 23. januara raditi na sticanju kondicije.

"Lekarski pregledi su počeli u četvrtak i završavamo ih u subotu, a onda ćemo u Termama staviti akcenat na fizičku spremu i neke taktičke detalje. Posle nam u Turskoj sledi uigravanje", rekao je Milojević novinarima pre prvog treninga.

Upitan za veliki broj igrača na prvobitnom spisku (više od 30 imena), Zvezdin trener rekao je da još nije definitivno ko će sve ići na pripreme.

"Videćemo ko će sve putovati. Za Terme nemam problem jer će se tamo raditi na fizičkoj pripremi, ali za Tursku ćemo sigurno revidirati spisak. Moramo da vodimo računa i o tome da je prelazni rok živa stvar, mogući su iznenadni dolasci i odlasci. Imamo 90 odsto tima, ali sigurno da nećemo reći ne ako možemo da dovedemo nekog kvalitetnog igrača. Pripreme ćemo iskoristiti da vidimo na koga sve možemo da računamo".

Jirka ostaje ili ide na pozajmicu?

"Što se tiče stranaca, u pitanju je samo dozvoljeni broj, jer njihov kvalitet nije upitan. Svi oni zaslužuju da budu u Zvezdi, ali videćemo zbog tog ograničenja koje postoji".

Istakao je da je zadovoljan pojačanjima.

"Doveli smo igrače na pozicijama na kojima smo želeli. Mislim da je napravljen dobar zamah za budućnost".

Uz podrazumevanje najviših ciljeva, Milojević je bio upitan i da kaže ko je najveći konkurent za titulu?

"Videćemo, znate i sami kakav je sistem i da se dele bodovi. Ne bih unapred pričao".

Druga faza priprema biće obavljena u turskoj Antaliji, od 26. januara do 9. februara, a tamo će crveno-beli imati i pet provera. Rivali su nemački niželigaš Vaker Nordhauzen (28.1), Austrija Beč (30.1), Ludogorec (2.2), Rabotnički (5.2) i Maribor (8.2).

FK CRVENA ZVEZDA PRELAZNI ROK ZIMA 2018/2019:

DOŠLI: Nemanja Milunović (BATE Borisov) i Miloš Vulić (Napredak), Dejan Vidić (Zlatibor), Erik Jirka* (Spartak Trnava).

OTIŠLI: Nenad Krstičić (AEK), Nemanja Milić (BATE Borisov).

*Jirka je kupljen letos, ali je ostavljen na pozajmicu Spartaku iz Trnave.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC