Topalić: Nema zvaničnih osuda

Autor:

Iz udruženja Društvo novinara BiH i BH novinari Srni je rečeno da neće zvanično reagovati na verbalne napade na Topalićevu, jer smatraju da u ovom slučaju nije riječ o napadu na novinara i profesiju, već da riječ o njenom ličnom stavu

0
A- A A+
Svjetlana Topalić Foto: YouTube/screenshot

Urednik i producent BHRT-a Svjetlana Topalić rekla je Srni da je bez komentara na činjenicu da nijedno udruženje novinara u BiH nije zvanično osudilo verbalne napade, uvrede i prijetnje, koje su uslijedile nakon što je na svom "Tviter" nalogu čestitala 9. januar – Dan Republike Srpske.

Topalićeva je istakla da su je juče, putem kolege, kontaktirali iz Udruženja BH novinari, te da su joj tražili da popuni njihov obrazac i da im pošaljem skrinšotove /kopije/ uvreda i prijetnji.

"Jutros sam dobila mejl koji su oni uputili Federalnoj upravi policije. Tako da su to uradili. A, što se tiče saopštenja za javnost, iskreno nemam komentar", zaključila je Topalićeva.

Iz udruženja Društvo novinara BiH i BH novinari Srni je rečeno da neće zvanično reagovati na verbalne napade na Topalićevu, jer smatraju da u ovom slučaju nije riječ o napadu na novinara i profesiju, već da riječ o njenom ličnom stavu iznesenom na privatnom nalogu na društvenim mrežama.

Topalićeva je na društvenoj mreži napisala "Srećan ti rođendan Republiko!", poslije čega se našla na meti salvi napada u FBiH.

Tagovi:

Ostale vijesti