• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igraće fudbal i u 52. godini!!!

Autor mondo.rs

Japanac Kazujoši Mijura, koji će 26. februara napuniti 52 godine, produžio je ugovor sa japanskim drugoligašem Jokohamom do kraja 2019. godine.

Mijura, koji je drugi najbolji strelac u istoriji japanske reprezentacije i nosi nadimak "Kralj Kazu", karijeru je počeo u brazilskom Santosu 1986. godine, a trenutno je najstariji aktivni fudbaler na svetu.

On je igrao u japanskoj ligi i u vreme dok su aktivni fudbaleri bili Englez Geri Lineker i Brazilac Ziko, a njegova profesionalna karijera traje čak 34 godine!

Sada je produžio ugovor sa Jokohamom u kojoj nije starter. Prošle sezone zabeležio je devet ligaških nastupa, ali je uvek počlinjao kao rezerva. U Jokohamu je došao 2005. godine, kada je imao 38 godina.

Nakon što je produžio ugovor dao je više nego zanimljivu izjavu:

"Uvek sam igrao i igraću punog srca i nadam se da ću nastaviti da se razvijam kao igrač".

Dakle, ovo je izjavio fudbaler koji ima 52 godine!

Mijura je najstariji profesionalni fudbaler i ujedno najstariji strelac. On je 2017. godine srušio rekord star 52 godine, a koji je do tada držao Englez Stenli Metjuz.

Metjuz, koji nikada u karijeri nije dobio žuti karton, držao je rekord sa 50 godina i pet dana (to se dogodilo 1965. godine). Mijura je oborio taj rekord, postigavši gol sa 50 godina i 14 dana (2017. godine).

"Kralj Kizu" je igrao u mnogim klubovima, uključujući još dva brazilska (osim Santosa) - Palmeiras i Koritibu, bio je član italijanske Đenove, kao i zagrebačkog Dinama za koji je upisao 12 nastupa (bilo je to tokom 1999. godine).

Učestvovao je u istorijskom plasmanu Japana na Svetsko prvenstvo 1998. godijne. U kvalifikacijama je postigao čak 14 golova, ali je potom prema njemu učinjena nepravda - nije bio uvršten u tim koji je igrao na Mundijalu u Francuskoj.

Poslednju utakmicu za Japan odigrao je 2000. godine. Za japansku reprezentaciju odigrao je 89 utakmica i dao je 55 golova, što ga čini drugim najboljim strelcem te zemlje u nacionalnom timu, posle Kunišige Kamamota (75 golova). Proglašen je i za najboljeg fudbalera Azije 1993. godine.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC