PzD: Nismo u kontaktu s Davorom, borbu nastavljamo

Autor:

Članovi grupe „Pravda za Davida“ poručili su danas na konferenciji za novinare u Banjaluci da će nastaviti okupljanja i paljenje svijeća pred Hramom Hrista Spasitelja u centru grada.

4
A- A A+
pravda za Davida Foto: Brankica Spasenić, mondo.ba

Oni su zatražili da se fokus pažnje vrati na traženje odgovora na pitanja - ko je ubio Davida Dragičevića (21) i „zašto se krije istina“.

Na početku su poručili da je ovo je 292. dan kako traže isitnu o stradanju Banjalučanina Davida Dragičevića.

Podsjetili su na dešavanja od trenutka kada je Dragičević nestao 18. marta, pronalazak njegovog tijela, ali i kasnija dešavanja na spornoj konferenciji za novinare policije od 26. marta prošle godine, kvalifikacijama iznesenim na Dragičevićev račun, kontroverzama koje su pratile uviđaj, istragu i drugo.

Još jednom su ocijenili da se u ovom slučaju radi o „očiglednom zatašakavanju smrti Dragičevića od strane pojedinaca koji su uzurpirali institucije“.

Komentarišući dešavanja od 25. decembra, pa nadalje, Perduv je ocijenio da je policija došla „evidentno pripremljena za nerede na Trgu Krajine“.

„Uveden je nepotrebni policijski čas i ne samo da je onemogućeno okupljanje na Trgu, nego i kretanje, za šta ne postoji zakonska osnova. Vlast nema odgovore na pitanja ko je ubio Davida, nego je jedini odgovor sila i nezakonita represija“, istakao je Perduv.

Oštro je odbacio sve kvalifikacije da je tokom velikog skupa „Pravda za Davida“ 30. decembra pripreman „državni udar“. Na pitanje da li je u kontaktu sa Davorom Dragičevićem, rekao je da nije, te poručio da se za takva pitanja treba obratiti policiji koja je za njim raspisala potjernicu.

On je istakao da nije isključeno da će se neki članovi PzD obratiti međunarodnim sudovima zbog ponašanja policije krajem prošle godine.

„Mirnu i dostojanstvenu borbu, sa ciljem da se otkriju ubice Davida i da se zavede vladavina zakona i prava, nikada niko i ništa neće zaustaviti“, kazao je Perduv.

B.S.

Ostale vijesti