• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ruben Alkaraz "skinuo paučinu" i dva boda Valensiji

Autor mondo.rs

"Slijepi miševi" još jednom ove sezone razočarali svoje navijače.

Ispromašivali su se fudbaleri Valensije, potom ipak poveli, ali im je Ruben Alkaraz fantastičnim golom iz slobodnog udarca oduzeo dva boda.

U svom 11. remiju od 19 utakmica Primere ove sezone, Valensija je odigrala 1:1 na Mestalji sa Valjadolidom.

Domaći fudbaleri nisu iskoristili penal u 54. minutu, kada je Đordi Masip odbranio šut Rodriga, a potom i pokušaj Santija Mine iz odbitka skrenuo u korner. Nešto kasnije se Santi Mina propisno obrukao kada je promašio nebranjen gol... Sve to anulirao je kapiten Dani Pareho u 71. minutu kada je sjajno šutirao iz prve poslije povratnog dodavanja Karlosa Solera.

Ipak, Ruben Alkaraz je u 83. minutu iz "slobodnjaka" sa oko 25 metara majstorski šutirao, Neto se pružio koliko je mogao, ali nije uspio da spriječi pogodak...

Ovim bodom Valjadolid je odmakao na tri iznad zone ispadanja, dok se Valensija izjednačila na devetom mjestu sa Đironom i Levanteom, s tim da oni imaju po utakmicu manje.

"Slijepi miševi" imaju po četiri pobjede i poraza, a čak 11 neriješenih ishoda. Prvi su upisali u avgustu protiv Atletiko Madrida kod kuće (1:1), zatim su u septembru igrali 2:2 sa Levanteom u gostima, 0:0 sa Betisom kod kuće i Viljarealom u gostima, a onda i 1:1 sa Seltom na Mestalji. U oktobru je bilo 1:1 sa Barselonom i Leganesom kod kuće, a 0:0 sa Atletik Bilbaom u gostima. U decembru 1:1 sa Seviljom u Valensiji i Eibarom na strani, a onda i današnji remi sa Valjadolidom.

U narednom kolu Valensija igra protiv Selte u gostima.

U nešto ranije odigranoj utakmici, Leganes je na svom terenu savladao Uesku 1:0, pogotkom Josefa el-Nesirija u 73. minutu.

Domaćin je tako upisao prvu pobjedu još od 4. decembra i duela sa Rajo Valjekanom (1:0 u gostima), a ukupno petu od početka šampionata i trenutno je na 14. mjestu sa 22 boda, dok je Ueska i dalje posljednja sa 11 osvojenih bodova.

Srpski golman Aleksandar Jovanović bio je na klupi gostujućeg tima, dok Rajko Brežančić nije konkurisao za postavu zbog povrede.

U derbiju dana, gledajući plasman na tabeli, Đirona i Alaves odigrali su 1:1 u katalonskom gradiću. Domaćin je poveo 1:0 atraktivnim golom Kristijana Stuanija, kada je u 12. minutu šutirao u padu preko glave. Bio je to njegov 12. gol u 17 nastupa ove sezone. Na konačnih 1:1 izjednačio je Borha Baston u 50. minutu.

Srpski vezista Darko Brašanac igrao je za goste iz Vitorije poslednjih dvadesetak minuta.

Alaves je i dalje na četvrtoj poziciji, sa dva boda više od Real Madrida, dok je Đirona na deobi osmog mesta sa Espanjolom.

Nemanja Maksimović je odigrao ceo meč za Hetafe i pomogao gostima da dođu do pobede protiv Viljareala 2:1 u utakmici sa triler završnicom!

Naime, gosti su poveli u 52. minutu preko Moline, ali je Kabrera u 75. autogolom doneo izjednačenje. Ponadali su se domaći navijači da bi "žuta podmornica" mogla da prekine negativan niz i dođe do tek četvrte pobede ove sezone, međutim, usledio je kontranapad u kom je Anhel prvo izbegao start jednog protivničkog igrača, zatim nije pao iako ga je drugi zakačio po nogama, a onda sjajno lobovao golmana domaćih.

Nisu imali sreće igrači Viljareala tokom utakmice, pošto su nekoliko puta pogodili okvir gola, ali i pored svega mogli su makar do boda, koji bi im sigurno značio u borbi za opstanak. U nadoknadi je - opravdano - dosuđen penal koji, ipak, Ekambi nije pretvorio u pogodak za 2:2. Šutirao je iznad prečke...

PRIMERA, 19. kolo:

Leganes - Ueska 1:0 (0:0)
/Nesri 72/

Valensija - Valjadolid 1:1 (0:0)
/Pareho 71 - Alkaraz 83/

Đirona - Alaves 1:1 (1:0)
/Stuani 12 - Baston 50/

Viljareal - Hetafe 1:2 (0:0)
/Kabrera ag 75 - Molina 52, Anhel 89/

petak

Rajo Valjekano - Selta 4:2 (2:2)
/Raul de Tomas 4, 38, 76, Bebe 90+1 - Arauho 12, Maksi Gomez 17p/

nedelja

Atletiko Madrid - Levante 12.00
Atletik Bilbao - Sevilja 16.15
Barselona - Eibar 18.30
Betis - Real Madrid 20.45

ponedeljak

Real Sosijedad - Espanjol 21.00

TABELA: Barselona (-1) 40, Atletiko Madrid (-1) 35, Sevilja (-1) 33, Alaves 32, Real Madrid (-1) 30, Hetafe 28, Betis (-1) 26, Espanjol (-1) 24, Đirona 24, Levante (-1) 23, Valensija 23, Real Sosijedad (-1) 22, Eibar (-1) 22, Leganes 22, Valjadolid 22, Selta 21, Atletik Bilbao (-1) 19, Rajo Valjekano 19, Viljareal 17, Ueska 11.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC