• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Početak za ponos, ali onda krah: Francuzi prejaki

Autor mondo.rs

"Orlovi" nisu uspeli da iznenade svetske prvake, ali su pružili sasvim solidan otpor.

Nije uspela Srbija da iznenadi svetskog prvaka, ali će bar prvih dvadeset i "kusur" minuta ostati u lepom sećanju našim rukometašima.

Posle 0:1 za Francusku uspeli su da preuzmu vođstvo i održavaju ga do 9:8, odnosno finiša prvog poluvremena kada su "trikolori" dodali gas i preuzeli kontrolu. Na kraju:

Srbija - Francuska 21:32 (12:15), u utakmici drugog kola Svetskog prvenstva koje se održava u Nemačkoj i Danskoj.

Hrabro su izabranici Nenada Peruničića ušli u meč igran u Berlinu i čvrstom odbranom, a koncentrisano u napadu, uspeli da malo zbune rivala. Nažalost, nisu uspeli i da izdrže žestok ritam do odlaska na odmor, pa su se "trikolori" konsolidovali, a u uvodnim minutima drugog poluvremena napravili i nedostižnu razliku za svoju drugu pobedu na turniru, ali ne i prvo mestu u grupi, pošto Nemačka ima bolju gol-razliku.

"Orlovi" su ostali na velikom bodu iz duela sa Rusijom, a u ponedeljak (15.30) će protiv Brazila pokušati da pobedom ostanu u trci za treće mesto, koje uz prva dva vodi u narednu fazu.

Najefikasniji igrač našeg tima bio je Bogdan Radivojević sa šest golova. Ivan Mošić je dao četiri, Vanja Ilić i Miloš Obrović po tri, Mijailo Marsenić dva, a Zoran Nikolić, Miljan Pušica i Stefan Vujić po jedan.

Francuze su predvodili Fabregas i Remli sa po pet golova. Mahe je dao četiri, Gigu, Mem i Grebil po tri, Abalo, Lagard, Porte i N'Gesan po dva, a Luka Karabatić jedan.

GRUPA A, 2. kolo:

Rusija - Koreja 34:27
Nemačka - Brazil 34:21
Srbija - Francuska 21:32

TABELA: Nemačka 2-0-0 (+24), Francuska 2-0-0 (+13), Rusija 1-1-0 (+7), Srbija 0-1-1 (-11), Brazil 0-0-2 (-15) 0, Koreja 0-0-2 (-18).

Parovi 3. kola (ponedeljak): Srbija - Brazil 15.30, Rusija - Nemačka 18.00, Francuska - Koreja 20.30.

TOK UTAKMICE:

Kraj.

- Još pet minuta do kraja. Sada je jedino bitno smanjiti razliku, jer bi u slučaju istog broja bodova sa Rusijom ili Brazilom to odlučivalo o trećem putniku u narednu fazu. Ukoliko se ne dogodi čudo, pa Francuska i Nemačka ne budu na prva dva mesta.

- Još 15 minuta do kraja. Ne predaju se naši rukometaši, ali iskusniji Francuzi ne dozvoljavaju da razlika bude manja od pet-šest golova.

- Iz napada u napad povećava se prednost Francuske. Opala je koncentracija naših igrača, koji su u prvih 10 minuta drugog poluvremena postigli samo jedan gol. Protivnik je za to vreme dao šest...

- Loš početak drugog poluvremena za "orlove". Prvo primljen gol iz sedmerca, a onda i posle izgubljene lopte u napadu. Francuzi beže na pet golova razlike (17:12). Uspeo je potom Vujić da poentira u četvrtom minutu drugog dela.

Poluvreme. Odlično su naši igrači počeli utakmicu, bili u prednosti više od 20 minuta, ali su Francuzi potom dodali gas, a "orlovima" je opala koncentracija. Rezultat 15:12 je možda previsok, imajući u vidu kako su reprezentativci Srbije igrali tokom prvog dela, ali ne i nedostižan. Nadamo se da će biti bolje po povratku sa odmora.

Najefikasniji u našem timu je Mošić sa četiri gola, po tri su postigli Vanja Ilić i Radivojević, a dva Marsenić. Francuze predvode Gigu, Mem i Remli sa po tri gola, Abalo i Fabregas su dali po dva, a Lagard i N'Gesan po jedan.


- Velika greška francuskog golmana Žerara! U poslednjoj sekundi prvog poluvremena Mošić je šutirao iz prekida pored "živog zida", lopta je išla u ruke Žeraru koji je prethodno imao nekoliko sjajnih intervencija, ali ovaj put nije bio dovoljno koncentrisan i mreža se zatresla...

- Uhvatili su Francuzi ritam i održavaju 3-4 gola prednosti u finišu prvog poluvremena.

- Bravo Cupara! Posle tri neuspela pokušaja uspeo je naš golman da odbrani sedmerac Giguu! Nažalost, igračima je opala koncentracija, pa Francuzi ipak imaju "plus tri" - 12:9.

- Prvi put posle 1:0 Francuzi vode. U 24. minutu stigli su do 10:9, a onda i do dva gola prednosti, posle čega je Nenad Peruničić tražio tajm-aut.

- Prvi tajm-aut zatražili su Francuzi u 20. minutu. Očigledno ih je iznenadio otpor našeg tima, koji igra vrlo borbeno i koncentrisano.

- Žestok sudar glavama Marsenića i Sorendoa u 13. minutu, posle kog je naš reprezentativac ostao da leži krvave glave. Srećom, brzo se pridigao i moći će da nastavi utakmicu... Bilo je to u napadu "orlova".

- Oštar faul Marsenića, koji je već imao žuti karton, i isključenje na dva minuta - srećom da nije dobio direktan crveni - malo su poremetili igru našeg tima, što su "trikolori" iskoristili da stignu do izjednačenja. Prednost Srbiji vratio je Vanja Ilić precizno izvevši sedmerac.

- Odlično se drže naši rukometaši, hrabro su ušli u utakmicu i zasluženo vode posle 10 minuta. Čvrstom igrom u odbrani primorali su rivala na nekoliko grešaka, ali nažalost dva od tri gola primili smo iz sedmeraca. Na drugoj strani, "orlovi" su dobro koncentrisani u napadu i koriste šanse.

- Odličan početak naših rukometaša, uspeli su posle 0:1 da vežu tri pogotka i posle pet minuta vode 3:1.

- Srbija je oslabljena zbog povrede Nemanje Zelenovića u duelu sa Rusijom. U pitanju je koleno i on, nažalost, verovatno više neće igrati na ovom turniru.

DANAŠNJI PROGRAM 2. kola:

Grupa A, Berlin

Rusija - Koreja 34:27
Nemačka - Brazil 34:21
Srbija - Francuska 21:32

Tabela: Nemačka 2-0-0 (+24), Francuska 2-0-0 (+13), Rusija 1-1-0 (+7), Srbija 0-1-1 (-11), Brazil 0-0-2 (-15) 0, Koreja 0-0-2 (-18).

Parovi 3. kola (ponedeljak): Srbija - Brazil 15.30, Rusija - Nemačka 18.00, Francuska - Koreja 20.30.

Grupa C, Herning

Austrija - Čile 24:32
Norveška - Saudijska Arabija 40:21
Danska - Tunis 36:22

Tabela: Danska 2-0-0 (+37), Norveška 2-0-0 (+29), Austrija 1-0-1 (-1), Čile 1-0-1 (-15), Tunis 0-0-2 (-24), Saudijska Arabija 0-0-2 (-26).

Parovi 3. kola (ponedeljak): Tunis - Čile 15.00, Norveška - Austrija 17.30, Danska - Saudi Arabija 20.15.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sarkozić

Bitka stare evropske garde i arapskih doseljenika....ajmo braćo samo hrabro....ne predajte se....

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC