• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Konačno opravdava potencijal - Luka Dinj

Autor mondo.rs

Francuski levi bek je važio za jednog od najtalentovanijih igrača na svojoj poziciji, ali u Barsi, Pari sen Žermenu i Romi to nije pokazivao. U Evertonu, druga priča!

Kada se Luka Dinj "pojavio" u Lilu kod trenera Rudija Garsije o njemu se pričalo kao jednom od najtalentovanijih igrača na mestu levog beka, ali taj epitet nije uspeo da potvrdi kroz partije u Pari sen Žermenu, Romi i Barseloni...

Ovog leta je stigao u manju sredinu, na "Gudison park", prozvan je već "nekadašnjim potencijalom", ali kao da su ga i takve reči isprovocirale da popravi svoj nivo igre.

U dresu Evertona, za sada, briljira i verovatno je jedan od najboljih igrača lige na mestu levog beka, što je demonstrirao i ovog popodneva u meču protiv Bornmuta, kada je ponovo bio asistent za pobedu "karamela".

Posle kornera sa desne strane dobio je "otpadak", a onda nakon dva kontakta sa loptom uspeo je da centrira pored čuvara i da perfektno pronađe Kurta Zumu!

Uvukla se panika da će "trešnjice" do boda u nadoknadi, ali je Kalvert-Luin postavio konačan rezultat u 94. minutu posle asistencije Ademole Lukmana, koji igra sve bolje i bolje posle pozajmice u Nemačkoj.

EVERTON - BORNMUT 2:0 (0:0)

Ispostavilo se da je "francuska veza" iz 61. minuta bila ključna timu Marka Silve da upiše pobedu posle uzastopnih poraza od Brajtona i Lestera, a istovremeno je bila i "iskupljenje" pozajmljenog fudbalera Čelsija za očajnu reakciju u prvom delu.


Olako ga je "otresao" Stiv Bruks i izašao sam pred Džordana Pikforda, da bi udarac završio na stativi, a iako se Everton čitav meč branio haotično - na kraju su slavili.

Marko Silva je nervozno šetao pored aut-linije u poslednjih desetak minuta kada su "trešnjice" krenule po remi, ali je i on odahnuo posle lepe kontre koju su izveli Ademola Lukman i Kalvert-Luin, čime je poništen dobar period gostiju."

Kada je u pitanju Bornmut, evidentno je koliko im nedostaje povređeni Kalum Vilson, fudbaler koga procenjuju koliko je i Juventus legendarnog Zinedina Zidana.

Parovi i rezultati 22. kola:

u nedelju

Everton - Bornmut 2:0 (0:0)
/Zuma 61p, Kalvert-Luin 2:0/

Totenhem - Mančester junajted 0:1 (0:0)
/Rašford 44/

odigrano u subotu

Vest Hem - Arsenal 1:0 (0:0)
/Rajs 48/

Brajton - Liverpul 0:1 (0:0)
/Salah 50p/

Barnli - Fulam 2:1 (2:1)
/Brajan 20 ag, Odoi 23 ag - Širle 2/

Kardif - Hadersfild 0:0

Kristal Palas - Votford 1:2 (1:0)
/Ketkart 38 ag - Ketkart 67, Kleverli 75/

Lester - Sautempton 1:2 (0:2)
/Ndidi 58 - Vard Praus 11p, Long 45+2/

Čelsi - Njukasl 2:1 (1:1)
/Pedro 8, Vilijan 57 - Klark 40/

u ponedeljak

Mančester siti - Vulverhempton 21.00

Tabela: Liverpul 57, Mančester siti (-1) 50, Totenhem 48, Čelsi 47, Arsenal 41, Mančester junajted 41, Votford 32, Lester 31, Vest Hem 31, Everton 30, Vulverhempton (-1) 29, Bornmut 27, Brajton 26, Kristal Palas 22, Barnli 21, Kardif 19, Sautempton 19, Njukasl 18, Fulam 14, Hadersfild 11 bodova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC