• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

De Hea zaključao "Vembli", nova pobeda Junajteda!

Autor mondo.rs

Totenhem je najveći izazov do sada, rekao je Solskjer pred put u London. Za za novu pobedu mu je bilo potrebno nešto više od golova u mreži rivala i dogodio se David De Hea!

Totenhem je daleko najveći izazov do sada, rekao je Ole Gunar Solskjer pred dolazak na "Vembli", svestan da prethodnih pet pobeda u Premijer ligi i FA kupu mnogo znače na psihološkom planu, ali da će ove nedelje popodne za šestu biti potrebno mnogo više taktičkog znanja, trčanja, koncentracije, žustrine, sreće...

Bio je u pravu!

Sve to prikazali su fudbaleri Mančester junajteda u derbiju 22. kola i opet im je bila potrebna "hobotnica" na golu za nastavak bajkovitog niza od odlaska Žozea Murinja:

Totenhem - Mančester junajted 0:1 (0:0), pred 80.062 navijača na najvećem engleskom stadionu, uz deset odbrana Davida De Hee, čoveka kog će Hari Kejn sanjati ove noći.

PRVI JE "PUKAO" TRIPIJE: JEDNA GREŠKA, GOL!

Totenhem: Loris - Tripije, Aldervireld, Vertongen, Dejvis - Vinks (Ljorente), Sisoko (Lamela), Eriksen - Ali - Son, Kejn.

Mančester junajted: De Hea - Jang, Lindelof, Džons, Šo - Erera, Matić - Lingard (Dalo), Pogba (Mektominej), Marsijal (Lukaku) - Rašford.

Srpski reprezentativac Nemanja Matić odigrao je celu utakmicu za Junajted i imao važnu ulogu u iscrpljujućoj borbi na sredini terena, gde je domaćin bio posebno agresivan i odakle su slate brze i tačne lopte prema Kejnu, ali i prema Deleu Aliju, Hjung-minu Sonu, kasnije i Fernandu Ljorenteu.

Menadžer "pevaca" Maurisio Poketino morao je u 43. minutu da napravi prinudnu izmenu i, umesto povređenog Muse Sisoka, na teren pošalje znatno ofanzivnijeg Erika Lamelu.

Kada je perfektni Majk Din dao znak da utakmica bude nastavljena, Kjeran Tripije je "pukao" pod pritiskom, Džes Lingard presekao njegov pas nikome ka centru igrališta, Pol Pogba u daljini video i prostor i Markusa Rašforda koji je dobio savršen pas sa druge strane igrališta i onda u sprintu sa Janom Vertongenom "pucao" precizno, pored Uga Lorisa, uz dalju stativu za prednost pred odlazak na odmor.

U nastavku, De Hea je samo nastavio da radi ono što najbolje zna, skidao je zicere nervoznim domaćim fudbalerima, među kojima je jedino Kejn do kraja meča imao dovoljno strpljenja i koncentracije za udarce u okvir, ali... šta god da je probala Totenhemova "gol-mašina", Španac je bio bolji.

U 59. minutu, De Hea je uhvatio "živu loptu" posle Kejnovog udarca glavom sa pet metara (!?). Posle skraćenog kornera sa desne strane, Kristijan Eriksen uputio je idealan centaršut, centarfor Totenhema istrčao ispred Fila Džonsa i sa "njim na leđima" uputio udarac iz neposredne blizine, ali ni to nije bilo dovoljno...


Posla je sredinom drugog poluvremena imao i Loris, uglavnom kako bi zaustavio pokušaje inspirisanog Pogbe, koji je u 61. minutu previše nonšalantno šutirao sa 15 metara. Bio je potpuno sam i neometan posle pasa koji mu je "ostavio" Antoni Marsijal, ali je njegov kolega iz reprezentacije Francuske majstorski reagovao i prosledio loptu pored stative.

Ćešće igralo u suprotnom šesnaestercu u kom je nekoliko važnih intervencija zabeležio Luk Šo, međutim upravo je po njegovoj strani "sevnula" kontra Totenhema u 66. minutu, u kojoj je Kejn "povezao" Alija sa golom, ali reprezentativac Engleske u situaciji jedan na jedan sa De Heom nije pogodio mesto na koje je Rašford plasirao loptu krajem prvog poluvremena.

De Hea mu je udarac iz povoljnije pozicije odbranio desnom nogom.

Viktor Lindelof i Džons, na koje je Murinjo više puta upirao prstom kao igrače koji nemaju kvalitet da pobeđuju u dresu Junajteda, nisu izbacili Kejna iz igre - što nisu uspevale i jače odbrane - ali su po pravilu bili tu da izblokiraju, zasmetaju, odgurnu, pritisnu, ometu...

Ovako-onako, Mančester junajted je do druge uzastopne pobede na gostovanjima u ligi uspeo i da sačuva mrežu!

ARSENAL UHVAĆEN: SLEDEĆI JE ČELSI...



U pet nastupa od odlaska Murinja, Pogba je postigao četiri gola, a današnja asistenciaj Rašfordu bila mu je takođe četvrta. Do tada, na 20 utakmica u prvenstvu i Ligi šampiona imao je pet golova i tri asistencije, ali je ruku na srce imao i sreće da ostane na terenu do kraja, jer je arbitar Din njegov potencijalno opasan start đonom u koleno Dele Alija kaznio žutim kartonom. Kontakt nije bio jak, ali je spadao u kategoriju onih za koje je zaprećeno isključenje.

Uz ova "najskuplja" tri boda do sada, Solskjerov preporođeni sastav sustigao je Arsenal na petoj poziciji. Sledeći ispred je Čelsi sa šest bodova prednosti, dok je trećeplasiranom Totenhemu ostalo sedam. 

Pročitajte sve rezultate, strelce i tabelu Premijer lige pred poslednji duel kola, ostavljen za ponedeljak uveče: Manečester siti - Vulverhempton (21.00).

"Đavoli" će niz u kom su, za sada, upisali Kardif (1:5), Hadersfild (4:1), Bornmut (3:1), Reding (2:0), Njukasl (0:2) i Totenhem (0:1), pokušati da nastave narednog vikenda protiv Brajtona na "Old trafordu", a potom ih očekuje duel 4. runde FA kupa na gostovanju još jednom starom rivalu iz severnog Londona, Arsenalu.

Na gostovanju Totenhemu, Junajted je danas pobedio prvi put od 2012, a drugi put u prethodnoj deceniji. Solskjerov prethodnik Murinjo je sa stadiona ovog rivala vraćao poraze od 2:0, 2:1 i 3:0, a poslednji bod protiv "pevaca" u gostima osvojio je Luj van Gal.

VELIKI JE OLE: "PEPITO" TRENIRA SA JUNAJTEDOM!

Solskjer će u Ligi šampiona, koju je golom u nadoknadi vremena doneo Mančester junajtedu sada već davne 1999. godine, debitovati 12. februara u susretu osmine finala sa Pari sen Žermenom.


Poketinov tim od 2. decembra i gostovanja Arsenalu nema poraz na strani, pa ni na "Kamp nou" u Barseloni, gde je remijem 1:1 izborio dramatičan plasman u osminu finala Lige šampiona, ali je u 12 mečeva od poraza 4:2 na "Emirejtsu" već dva puta izgubio u svojoj privremenoj kuči, "Vembilju".

Vulverhempton (1:3) ih je iznenadio u poslednjoj premijerligaškoj utakmici kod kuće u 2018, Junajted u prvom u 2019. godini, pa će Kejn i saigrači u nastavku sezone imati više razloga da misle na odbranu plasmana u Ligu šampiona nego o trci za titulom sa Liverpulom i Mančester sitijem.

Inače, ovaj meč trebalo je da otvori novi "Vajt hart lejn", ali je završetak tog projekta ponovo pomeren na neodređeno vreme.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC