• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tipsarević: Pokušaću još ove godine!

Autor mondo.rs

Prvi grend slem turnir sezone počeo je porazima srpskih tenisera. Lajović jedini podbacio, verovatno i usled zdravstvenih problema.

Dušan Lajović, Janko Tipsarević i Momir Kecmanović u ponedeljak nisu uspeli da se plasiraju u drugo kolo Australijan opena!

Prvi je na teren izašao Kecmanović i izgubio od španskog veterana Fernanda Verdaska - 6:7 (5:7), 3:6, 3:6.

Imajući u vidu da mu je to bio debi na grend slem turnirima i prvi meč u karijeri na tri dobijena seta, 19-godišnji Beograđanin može biti zadovoljan stečenim iskustvom.

Zatim je Tipsarević posle više od godinu dana pauze odigrao zvanični meč, u kome se pokazao dobro, ali je Bugarin Grigor Dimitrov ipak bio pretežak rival u ovom trenutku.

Janko je poveo, pa morao da se zadovolji jednim osvojenim setom - 6:4, 3:6, 1:6, 4:6.

Nekada osmi reket sveta, u Melburnu je nastupio na osnovu tzv. "zaštićenog renkinga", iz trenutka pre povrede koja ga je na duži period udaljila sa terena.

"Nikada nisam srećan i zadovoljan kada izgubim, ali postoji ta uteha, da zaista nisam dugo igrao, kao i da pripreme nisam odradio na 100 odsto, zato što sam kasno primio injekcije i bilo je pitanje da li ću učestvovati na turniru", rekao je Tipsarević, a preneo "Sport klub".

On je konstatovao da je Dimitrov bio bolji protivnik, a za sebe konstatovao da je od drugog seta, usled fizičke nespremnosti, počeo da "donosi loše odluke".

Janka povrede muče odavno i još od 2013. je više vremena proveo na operacijama i terapijama, nego na treninzima i mečevima. Srpski as naglasio je da 2019. gleda kao na poslednju šansu da se vrati.

"Mogu da igram 12 turnira na 'zaštićeni rang', dobiću pet-šest specijalnih pozivnica za čelendžere i tri-četiri na ATP nivou, još četiri pet-kvalifikacija, tako da je to 22-23 turnira. Sve to pod pretpostavkom da mi telo izdrži i da nemam ozbiljnih povreda i bolova. Jesam mator, imam 34-35 godina i sedam-osam operacija iza sebe, ali biće mi žao ako ne probam", poručio je Tipsarević.

Dušan Lajović (46. na ATP listi), kao najveći srpski adut prvog dana takmičenja, zatim je prilično lako "položio oružje" pred iskusnim Pablom Kuevasom (94) iz Urugvaja. Bilo je 4:6, 5:7, 1:6.

Lajović je zbog infekcije oka sve vreme tokom meča koristio kapi, ali mu to nije pomoglo da zaigra onako kako može.

U toku je peti set meča Viktor Troicki - Karbaljes Baena (6:1, 1:6, 2:6, 6:1)...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC