• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan na Monako, Bandža na Amaru

Autor mondo.rs

Francuski internacionalac u timu crno-belih 13. put će odmeriti snage sa rođenim bratom, ali fokus je na timskom učinku i novoj pobedi u Top 16 fazi Evrokupa.

 Partizan Monako Evrokup najava Izvor: MN PRESS

Košarkaši Partizana u utorak od 19.00 igraju poslednju od četiri uzastopne utakmice pred svojim navijačima.

Kako to često biva, za kraj je ostavljen najteži zadatak, pošto u dvorani "Aleksandar Nikolić" posle Mornara, Albe i Krke gostuje Monako, odlična francuska ekipa, koja je ove sezone jedina pobedila Crvenu zvezdu na njenom parketu (75:91, pre dva meseca u 7. kolu prve faze Evrokupa).

Partizan i Monako posle dve runde Top 16 faze imaju skor 1-1, kao i Ritas i Alba, a crno-beli se zbog najbolje koš-razlike nalaze na prvom mestu, gde žele da ostanu i posle ove nedelje.

"Biće veoma teško. Monako ima puno iskusnih igrača, sa nekima od njih sam imao priliku da igram i znam koliko opasni mogu da budu. Talentovani su, atletski veoma dobri, ali mi ćemo se dobro spremiti. Fokusiraćemo se na sebe i na ono što mi najbolje možemo da uradimo, da bismo došli do pobede", izjavio je Bandža Si.

Francuz je u subotu protiv Krke najavio povratak u formu posle relativno slabog perioda. U utorak će ga dodatno motivisati to što će za protivnika nastupiti njegov stariji brat, Amara.

"Igrati protiv brata, za mene je uvek poseban osećaj. Do sada se to desilo 12 puta, a ovo je prvi put da se srećemo od kada sam u Partizanu. Mogu da kažem da je fenomenalan osećaj igrati protiv članova porodice i te utakmice uvek su veoma, veoma, dobre", istakao je Si.

Trener Andrea Trinkijeri veruje da je pred njegovim timom nova "sjajna utakmica pred našim sjajnim navijačima", poput one protiv Albe, koja se završila rezultatom 78:66 i u kojoj su njegovi izabranici ispunili sve taktičke zadatke.

"Monako je veoma solidan tim, sa fenomenalnim trenerom", po običaju je Trinkijeri odao poštovanje svom kolegi, a to je u ovom slučaju Sašo Filipovski.

"Ova utakmica je odlična šansa za nas da ponovo uživamo i da pokušamo da još jednom podignemo naš nivo igre", dodao je italijanski stručnjak.

U okviru 3. kola E grupe sastaće se još Ritas - Alba i to u sredu od 18 časova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC