• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda na najtežem gostovanju sa novim kapitenom

Autor mondo.rs

Crveno-beli u sredu igraju protiv trostrukog osvajača Evrokupa. Povrede kroje tim, pa će saigrače po prvi put kao kapiten predvoditi Ognjen Dobrić.

 Valensija-Crvena-zvezda-Evrokup-najava Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

U sredu od 20.45 košarkaši Crvene zvezde mts igraju u Valensiji protiv vodećeg tima Grupe G Top 16 faze Evrokupa i trostrukog osvajača tog takmičenja.

Posle dva kola, domaćin je jedini sa maksimalnim učinkom, dok crveno-beli imaju pobedu i poraz. Na ovo gostovanje putuju posle izgubljene utakmice u Malagi, a dodatan problem predstavljaju povrede.

Branko Lazić i Marko Kešelj će ostati u Beogradu, za Filipa Čovića je i dalje neizvesno, dok će Maik Cirbes i Bili Beron putovati sa saigračima, ali će tek posle treninga uoči utakmice biti odlučeno da li će i igrati.

U odsustvu Lazića i Kešelja, ulogu kapitena po prvi put u karijeri imaće 24-godišnji Ognjen Dobrić.

"Za mene je kapitenska traka samo motiv. Volim da igram teške utakmice i pred stranim navijačima", istakao je Dobrić.

Valensija je u prvom kolu savladala Unikahu kod kuće, pa Limož u gostima.

"Valensija je favorit u grupi, a u Top 16 fazi je svaka utakmica veoma teška. Klubovi su tu sa razlogom i sigurno će svi dati sve od sebe da prođu. Ne bih otpisao i Limož, ali španski klubovi se ističu. Svaki poen je bitan, sve je bitno u grupi i ne smemo da 'promašimo' nijednu utakmicu", naglasio je bek crveno-belih i dodao:

"Protiv Unikahe smo bili blizu, ali smo izgubili. Mislim da smo izvukli pouke i da nećemo napraviti istu grešku, a to je loš početak. Igramo da pobedimo, moramo tako da razmišljamo. Spletom okolnosti ću biti kapiten jer su Lazić i Kešelj povređeni. Veoma mi je drago zbog toga jer sam Zvezdaš od malena i jako mi je drago da sam postao kapiten Crvene zvezde mts".

Trener Milan Tomić je nešto detaljnije izneo analizu predstojećeg rivala.

"Još jedna španska ekipa koja je sastavljena od evroligaških igrača koji su dugo godina igrali u Evroligi. Imaju iskustvo i znaju kako da igraju utakmice u Top 16 fazi. To je izazov za nas da odigramo bolje nego što smo odigrali u Malagi. Uspeh na utakmici u Valensiji je koncentracija 40 minuta jer ne smemo da imamo padova ni u odbrani ni u napadu".

Kao glavne igrače Valensije istakao je Dubljevića i Tomasa.

"Dubljević i Tomas imaju igru leđima, kao što Dubljević ima i šut za tri poena. Ako možemo da izdvojimo nekoga, iako ja ne volim da izdvajam nikoga ni u mojoj ekipi ni kod protivnika, onda su to njih dvojica jer znaju da čitaju igru sa niskog posta i postižu poene igrom leđima".

Tomić je istakao da ne želi da traži alibi u povredama, a zatim i pojedinačno govorio o igračima koji trenutno nisu maksimalno spremni.

"Imali smo protiv Igokee situaciju da je Filip (Čović) povredio koleno, nije ništa strašno, ali ćemo tek večeras na treningu videti da li će moći da trenira. Kešelj ima problem sa leđima i sigurno neće putovati. Za Branka znate, a Cirbes i Beron su bolje i mislim da će večeras trenirati. Nismo imali od početka sezone ovakve probleme, a sada odjednom četiri ili pet igrača. Nisam za pravdanje jer je moj posao da i kada imamo probleme sa povredama nađem rešenje’’, rekao je Zvezdin strateg.

Svoja očekivanja pred utakmicu izneo je i Stratos Perperoglu.

"Očekujemo tešku utakmicu. Valensija je veoma dobar tim sa dubinom u rosteru. Moramo da ostanemo fokusirani tokom svih 40 minuta. Imaju odlično popunjen reket, takođe igraju mnogo u kontranapadu i zato moramo da ostanemo koncentrisani. Mogu da kažem da su favoriti, ali borićemo se i pokušati da pobedimo. Naučili smo da ako se borimo i pokazujemo karakter da možemo da pobedimo bilo koga", rekao je krilni igrač crveno-belih i dodao:

"Imaju dobru atmosferu u svojoj dvorani, imao sam prilike da igram u njoj i dosta je bučno. To je još jedan razlog što moramo da ostanemo fokusirani, da komuniciramo i sledimo plan koji je pripremio naš stručni štab", zaključio je iskusni Perperoglu.

BONUS VIDEO (Igokea - Zvezda poslednji napad):

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC