• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković uspješno započeo misiju "007"

Autor mondo.rs

Najbolji teniser svijeta pobjedom je startovao na Australijan Openu, i to ubjedljivom. Sljedeći rival Žo-Vilfred Conga u reprizi finala Melburna 2008. godine

Najbolji teniser svijeta uspješno je započeo pohod ka sedmoj tituli na Australijan Openu.

Novak Đoković - Mičel Kruger 3:0, po setovima 6:3, 6:2, 6:2, poslije dva sata i tri minuta igre.

Nije Novak demonstrirao igru koje se rivali plaše, nije bio na najvišem nivou, ali je ostvario zacrtani cilj - upisao prvi trijumf na prvom grend slemu sezone.

Bilo je evidentno na početku da je igra Mičela Krugera za njega bila nepoznanica, što je Amerikanac iskoristio i prvi napravio brejk, ali je to bilo sve što je uradio na meču protiv prvog tenisera svijeta.

Đokoviću kao da je to bilo potrebno da se trgne, razigra i na terenu postavi stvari kako i treba da se odvijaju, s obzirom na to da je Kruger tek 230. igrač svijeta.

Iz gema u gem, Đoković je podizao nivo igre i ubjedljivo i brzo nizao poene, pravio brejkove i osvajao gemove.

Duel protiv Amerikanca bilo je odlično zagrijavanje za izazov koji mu slijedi.

U drugoj rundi sastaće se sa starim poznanikom, Žoom-Vilfredom Congom, koji je na startu savladao Martina Kližana, takođe u tri seta - 6:4, 6:4, 7:6 (7:5).

Francuz je na najbolji mogući način iskoristio zaštićeni renking poslije pauze zbog povrede.

Biće to 23. duel u karijeri srpskog i francuskog igrača. Đoković ima prednost 16:6 u pobjedama. Nisu se Đoković i Conga, trenutno 177. igrač svijeta dugo sastajali, od US Opena 2016. Godine, kada je Novak prošao u polufinale, nakon što mu je Conga predao meč.

Od svih njihovih duela najviše se pamti prvi, finale Australijan Opena 2008, kada je Đoković slavio 4:6, 6:4, 6:3, 7:6 i stigao do prvog od šest pehara u Melburnu.

"Igrao sam do sada mnogo teških mečeva protiv Novaka u karijeri. Nema sumnje da je on favorit na duelu koji će uslijediti, jer je on rekorder Australijan Opena sa šest titula. Ovo je njegov turnir... Biće to velika borba i nadam se da ću biti spreman", poručio je Conga.

TOK MEČA

TREĆI SET

6:2 - Završava Novak posao posle dva sata i tri minuta igre

5:2 - Novak pravi novi brejk, dobija četvrti gem u nizu i sada je na samo korak od pobede

4:2 - Potvrđuje brejk Đoković i povećava prednost... Još samo dva gema su mu potrebna za plasman u drugo kolo Australijan Opena

3:2 - BREJK ĐOKOVIĆ! Sve ono što je propustio u trećem gemu, Novak je nadoknadio u petom, kada je uspeo da oduzme servis protivniku. Bio je strpljiv, "grizao" je, koncentrisan kada je to bilo potrebno, i posle nekoliko sjajnih poteza na mreži i neverovatno brzih reakcija, iskoristio je drugu brejk loptu i stigao do prednosti

2:2 - Na svoj servis Nole daleko ubedljiviji, za nešto više od minuta dobija gem i stiže do izjednačenja

1:2 - Novak nije uspeo da dobije maratonski gem na servis Krugera, koji je trajao duže od 15 minuta. Imao je Đoković pet prilika za brejk, ali se Amerikanac spasao.

0:1 - Kruger uspeva da se izvuče iz nezgodne situacije na startu trećeg seta, spasio je brejk loptu i stigao do vođstva

DRUGI SET

6:2 - Novak bez izgubljenog poena na svoj servis završava drugi set i vodi 2:0, posle 71 minut igre

4:1 - Novak pravi novi brejk i povećava vođstvo. Uprkos tome što Kruger povremeno zablista, Đoković kako meč odmiče jasno stavlja do znanja "ko kosi, a ko vodu nosi". Potvrda toga je i čelindž koji je Kruger tražio na ključnom poenu za brejk Đokovića. Bio je ubeđen da je ubacio servis u polje, a Novak je pun samopouzdanja čim je rival tražio da pogleda snimak, krenuo ka svojoj stolici. Znao je da je Amerikanac pogrešio.

2:1 - Osvaja i Kruger prvi gem u drugom setu

2:0 - Đoković potvrđuje brejk, nakon što je rivalu prepustio samo jedan poen.

Pobednika meča Đoković - Kruger u drugom kolu čeka Žo Vilfred Conga, koji je nadigrao Martina Kližana na startu (3:0) i tako na najbolji način iskoristio zaštićeni renking posle pauze zbog povrede. Mi se nadamo reprizi finala 2008. godine

1:0 - Nole kreće brejkom, ali je žestoko "rovario" za njega. Iskoristio je tek četvrtu priliku da protivniku oduzme servis, ali to osim rezultatske prednosti donosi i dodatno samopouzdanje

PRVI SET

6:3 - Posle 35 minuta igre Đoković dobija prvi set i vodi protiv žilavog Krugera.

Iskoristio je prvi reket sveta polovinu brejk prilika, dve od četiri lopte u tom delu igre, baš kao i rival (1/2), upisao 14 vinera, za razliku od Krugera koji je notirao tek tri, ali imao je Đoković i više neiznuđenih greški 11-9.

5:3 - Strljenje najboljem na svetu donosi prednost. Novak pravi novi brejk i sada će servirati za osvajanje prvog seta

U loži Novaka Đokovića, uz Janka Tipsarevića sedi i Dejan Stanković.

4:3 - Novak još uvek kao da ispituje i upoznaje igru rivala. Na svoj gem prepušta mu samo jedan poen, ali mu je ruka još uvek "stegnuta". Njegove loptice nekoliko puta su "lizale" linije, a Kruger je posle samo sedam odigranih gemova izgubio dva čelindža. Proveravao je dve Đokovićeve "sumnjive" lopte, ali je oba puta pogrešio.

3:3 - Kruger prekida Đokovićevu mini seriju, i to tako što je spasio jednu brejk loptu.

3:2 - Preuzima inicijativu Đoković. Dobija drugi gem u nizu, i to bez izgubljenog poena, i to ekspresno. Kao da je rani brejk bio ono što mu je bilo potrebno da ga trgne i "razgiba".

2:2 - Novak odmah vraća brejk! Ne kreće se najbolje Nole, ali bez obzira na to, uspeva odmah da se revanšira rivalu na isti način.

1:2 - Iznenađenje na startu! Kruger pravi brejk! Novaka ne služi servis, a Amerikanac, opušten "kao treger", jer nema šta da izgubi, to vešto koristi.

NAJAVA MEČA

Novak Đoković počinje takmičenje na Australijan Openu, svom najsupešnijem grend slemu.

Prvi rival mu je Mičel Kruger, Amerikanac koji na ATP listi zauzima 230. mesto.

Najbolji teniser sveta ne zna mnogo o igri svog rivala, budući da se nikada ranije nisu sastajali.

Kruger je do plasmana u glavni žreb Australijan Opena, prvi put u karijeri, stigao nakon uspešno odrađenih kvalifikacija.

Novak Đoković, sa druge strane, kreće u pohod ka sedmoj tituli na Aus Openu, a ako mu to pođe za rukom postaće najuspešniji igrač svih vremena u Melburnu.

Trenutno sa Rodžerom Federerom i Rojom Emersonom drži rekord sa šest pehara "Ozi" Opena u kolekciji.

Đoković je osvajao titule u Melburnu 2008, 2011, 2012, 2013, 2015. i 2016. godine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC