• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener našao "krticu" u Kingsima, Divac na potezu!

Autor mondo.rs

Naredne nedelje doneće odgovor na pitanje čiji su "insajderi" iz svlačionice Sakramento Kingsa imali tačnije informacije, oni koji najavljuju razlaz sa Jergerom ili, pak, oni koji govore o Divčevoj odluci da mladi trener nastavi sa radom

Bekovska postava Sakramento Kingsa izbacila je prošle noći iz igre jednog od dvojice "snajperista" u redovima Portland Trejlblejzersa, što je uz kombinovanih 53 poena na drugoj strani bilo sasvim dovoljno za treću uzastopnu, a četvrtu pobedu u poslednjih pet mečeva.

Nikola Jokić "načeo" je "pionire" MVP partijom u ponedeljak, Bogdan Bogdanović ih "dokusurio" u utorak rano ujutru sa 18 poena, dva skoka, tri asistencije i samo dva promašaja iz igre – 115:107.

"BB" se digao na šut deset puta, pogodio osam, a za 31 minut na parketu kao rezervista u timu Dejva Jergera doprineo plusu od 14 poena.

To je bio ubedljivo najbolji plus/minus indeks na utakmici odigranoj pred 17.583 navijača u prestonici Kalifornije, koji su uživali i u igri dvojice "turbo" startera na spoljnim pozicijama, Badija Hilda (19 poena, 7/9 iz igre) i Dearona Foks (16 poena, 3/11 iz igre, devet asistencija, bez izgubljene lopte).

Protiv njih trojice, ni inspirisani Demijan Lilard sa 35 poena nije mogao da sreči drugi uzastopni poraz Portlanda, koji nije navikao na igru "bez" Si-Džej Mekaluma. Hild, Foks i Bogdanović naizmaničnom odbranom sveli su ga na svega šest poena, uz očajan procenat šuta od 2/14.

JOKIĆ OD DANAS MOŽE DA BUDE TREJDOVAN



Istok: Toronto 33-12, Milvoki 30-12, Indijana 28-14, Filadelfija 28-16, Boston 25-18, Majami 21-20, Bruklin 22-23, Šarlot 20-23, Orlando 19-24, Detroit 18-24, Vašington 18-26, Atlanta 13-30, Čikago 10-33, Njujork 10-33, Klivlend 9-35.

Zapad: Denver 29-13, Golden Stejt 29-14, Oklahoma 26-16, Hjuston 25-18, Portland 26-19, L. A. Klipers 24-19, San Antonio 25-20, Juta 24-21, L. A. Lejkers 23-21, Sakramento 23-21, Minesota 21-22, Nju Orleans 21-23, Dalas 20-23, Memfis 19-24, Finiks 11-33.

Nemanja Bjelica, kao starter, ubacio je dva od tri pokušaja za dva, promašio sve četiri trojke, ali je uz četiri poena imao i šest skokova, dve asistencije i dve blokade.

Sveukupno, Jergerov tim delovao je inspirisano i raspoloženo za košarku u poslednjoj utakmici pred svojom publikom sve do 31. januara i povratka sa najduže turneje ove sezone. U međuvremenu, "kraljevi" će odigrati šest mečeva na strani: Šarlot Hornets (17/1), Detroit Pistons (19/1), Bruklin Nets (21/1), Toronto Reptors (23/1), Memfis Grizlis (26/1) i Los Anđeles Klipers (27/1), nakon čega ih očekuje i šest duela u Sakramentu pa gostovanje Nagetsima 14. februara u poslednjem susretu pred Ol-star pauzu.

Odlazak ekipe na Istok, prema pisanju lokalnog lista "Sacramento Bee", generalni menadžer Vlade Divac iskoristiće za pripremu novih ugovora za Jergerove pomoćnike, kako bi ih "poravnao" sa trenerovim i svojim datumom isteka saradnje, na leto 2020. godine.

Ovaj posao možda deluje kao rutinska stvar za organizaciju iz Sakramenta, ali se zapravo radi o finalizaciji veoma komplikovanog i škakljivog posla prema pisanju reportera portala "Sac Bee" i "The Athletic".

O čemu se zapravo radi?

Prošlog novembra, Kingsi su bili glavna tema na globalno popularnom portalu "Yahoo Sports", koji je danima imao "masne" informacije iz svlačionice ekipe i kontinuirano pisao o zategnutim odnosima između trenera Jergera i Divčeve kancelarije, gde je povod za sukob navodno bilo nezadovoljstvo menadžmenta načinom na koji se drugi pik sa drafta, Marvin Begli III, ali i još jedan "ruki", Heri Džajls III, uvode u sistem rada i ritam utakmica.

LUKAVI TRENER OKRENUO SITUACIJU U SVOJU KORIST

Pisalo se o tome da su uticajni manjinski vlasnici Kingsa nezadovoljni ulogama koje je Jerger namenio iskusnijim igračima, između ostalog i Bjelici, odnosno da Divac pod pritiskom namerava da smeni trenera na čijem je angažmanu insistirao kada je ovaj 44-godišnjak dobio otkaz u Memfis Grizlisima krajem sezone 2015/16.

Jerger je bio prvi Divčev izbor od kada je i sam postavljen za generalnog menadžera franšize za koju je kao igrač uspešno nastupao, međutim prema tadašnjim saznanjima "insajdera" portala "Yahoo Sports", između njih je u međuvremenu došlo do razlaza po mnogim pitanjima pa se čak i licitiralo trenerima koji će "u narednom periodu" zameniti Jergera i preuzeti rad sa talentovanim timom.

U prilog ovom traču trebalo je da posluže neobnovljeni ugovori Jergerovih asistenata, sa kojima Kingsi i dalje imaju saradnju samo do kraja ove sezone. To je, očigledno, prvog trenera dovodilo u nezavidnu poziciju, ne samo što je u svemu mogao da prepozna nepoverenje prema njegovim idejama, već i zbog toga što je svakodnevno sarađivao sa grupom saradnika uverenih da se sa njima ne računa ozbiljno.

Jerger je tada, navodno, lukavo delio "poverljive informacije" najbližim saradnicima, pokušavajući da prepozna ko je "krtica" u Kingsima i veoma brzo shvatio da je to Divčev asistent, Brendon Vilijams. Momentalno je Vilijamsu "u četiri oka" zabranio da prisustvuje treninzima ekipe i tražio da napusti dvoranu, što je ovaj i uradio u društvu svog šefa, ali izgleda da se na tome nije završilo…

BOBI UŽIVA I TROŠI POSLEDNJU SEZONU UGOVORA



Rezultati:

Bruklin - Boston 109:102

/Rasel 34, 5, 7 - Tejtum 34, 5, 3/

*

Memfis - Hjuston 94:112

/Konli 14, 7, 7 - Harden 57, 9, 2/

*

San Antonio - Šarlot 93:108

/Oldridž 28, 10, 4 - Voker 33, 4, 5/

*

Juta - Detroit 100:94

/Gober 18, 25, 3 - Dramond 15, 13/

*

Sakramento - Portland 115:107

/Hild 19, 7 - Lilard 35, 3, 5/

*

Klipers - Nju Orleans 117:121

/Galinari 25, 4, 6 - Dejvis 46, 16, 4/

Kako je "Yahoo" narednih dana ostao bez "vrućih" vesti o zbivanjima u Sakramentu, Vilijams je prema pisanju "Sac Bee" portala u međuvremenu postao glavna tema na sastancima sa većinskim vlasnikom, Vivekom Renadivom i manjinskim akcionarima, sa kojima je Divac navodno imao veoma oštar razgovor u ponedeljak.

Objavljeno je da je naš proslavljeni as tražio od 12 članova borda da, citiramo, "prestanu da se mešaju u njegov i rad trenera Jergera", da "podrže proces koji je Kingsima na 39 mečeva do kraja ligaškog dela sezone već doneo isti broj pobeda kao u celoj prošloj" i da "podrže nove ugovore za Jergerove saradnike, koji bi trebalo da nastave sa radom najmanje do kraja sezone 2019/20".

"Samo sam im izneo svoje planove", bilo je sve što je Divac izjavio, kada je upitan za famozni sastanak i njegov jak nastup pred nadređenima.

"Sac Bee" je u svemu prepoznao novo zbližavanje između Divca i Jergera, ali i smirivanje tenzija u organizaciji koja se nije izborila za plej-of najduže u ligi - od sezone 2005/06.

Jerger je u međuvremenu pronašao adekvatne uloge za Beglija i Džajlsa, mada je važno reći da je Begli 11 utakmica propustio zbog povrede, pa i nije mogao da pruži više do pre dve nedelje.

SAKRAMENTO POLAKO POSTAJE TIM



Sa skorom 23-11, Kingsi su u povećoj grupi timova koja se bori za plasman u plej-of, a koju dele svega dve-tri pobede.

Dugo i pažljivo okupljana grupa igrača, na način koji je Divcu lično doneo mnogo osuda i osporavanja u Sjedinjenim Državama, počela je ove sezone da dobija konture ekipe koja bi u skorijoj budućnosti mogla da igra zapaženu ulogu na Zapadu, a deluje i da su momci u Jergeru prepoznali čoveka sa kojim žele da sarađuju na tom neizvesnom putu.

U odnosu na prošlu sezonu, Kingsi su dodali sedam postignutih poena na 100 poseda i trenutno su ekipa koja igra u drugom najbržem ritmu u NBA ligi.

"Kraljevi" su najtanji na unutrašnjim pozicijama, gde Vili Koli-Stajn ne uspeva da ispuni kriterijume postavljene za ulogu startnog centra, pa se u tom gradu uporedo sa brojnim škakljivim temama govori i o potencijalnom trejdu u periodu do februarskog Ol-stara.

Upravo je pauza za veče svih zvezda pre dve godine poslužila Divcu da trejdom najveće zvezde, Demarkusa Kazinsa, započne proces na koji su ove sezone mnogi ponosni u gradu.

Nedelje pred nama doneće nam odgovor na pitanje čiji su "insajderi" bili bolje obavešteni...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC