• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija otkrila Vorkapića i pobijedila Koreju!

Autor mondo.rs

Srbija protiv Koreje upisala prvu pobjedu u 4. kolu Grupe A na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj.

Tek danas boli poraz od Brazila. Da se u ponedjeljak utakmica protiv selekcije iz Južne Amerike završila u korist Srbije, "orlovi" bi večeras slavili prolaz u drugu fazu, jer su poslije velike borbe i drame u Berlinu uspjeli da savladaju Koreju.

Meč 4. kola Grupe A na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj završen je pobjedom tima Nenada Peruničića 31:29 (14:16)!

I dalje postoje šanse za drugi krug, one nisu velike, niti realne, ali tu su. O njima će se sve tačno znati kad Francuska i domaćin Njemačka odigraju veliki derbi (početak u 20.30).

Dugo, dugo se mučila Srbija protiv autsajdera. Ujedinjena Koreja je vodila veći dio meča, a onda je Peruničić na teren poslao mladog Vukašina Vorkapića i to se ispostavilo kao pravi potez.

Dvadesetjednogodišnje desno krilo odigralo je perfektno drugo poluvrijeme i sa sedam golova iz isto toliko pokušaja bilo najzaslužnije za prvi trijumf srpskog tima na Mundijalu.

Vrlo dobri su bili i golmani Milosavljev i Verkić.

Sredinom drugog poluvremena Srbija je pojačala odbranu, iako je već u prvom dijelu ostala bez Draška Nenadića, koji je poslije jednog starta prestrogo dobio crveni karton od sudijskog para iz Švedske.

Tražila je Srbija rješenje u napadu, stvorila mnogo zicera, ali nikako nije imala recept za sjajnog čuvara mreže Parka. Njega je pronašao upravo Vorkapić. Ulazi s krila bili su precizni i neodbranjivi, dovoljno da se Azijatima konačno poljulja samopouzdanje, kojeg su jednom momentu imali i previše.

Prije svih nevjerovatni Kang, strijelac čak 12 golova za Koreju. Srbija u posljednjem kolu Grupe A u četvrtak igra protiv Njemačke. Koreja se sastaje sa Brazilom. Pobjeda "orlova" nad domaćinom i poraz Brazila, odnosno Rusa, sigurno će im donijeti drugu fazu... 

TABELA: Francuska (-1) 6, Nemačka (-1) 5, Rusija 4, Brazil 4, Srbija 3, Koreja 0.


Brazil - Rusija 25:23
Srbija - Koreja 31:29
Nemačka - Francuska 20.30

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sarkozić

Bravo Vukašine...jedina svijetla tačka među zbunjenim saigračima....prava budućnost je pred tobom dečko....

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC