• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Heroj prve pobjede Srbije: "Džoker" od 20 godina

Debitant na Svjetskom prvenstvu odigrao je sjajan meč protiv Koreje. "Važno je, da se izvadimo iz svega lošeg", rekao je poslije meča.

Ulazak mladog desnog krila Vukašina Vorkapića (21) "trgao" je reprezentaciju Srbije i poveo je ka prvom trijumfu na Svjetskom prvenstvu, protiv Koreje.

Iako je rival iz Azije kontrolisao rezultat do posljednjih deset minuta, precizni debitant je postigao sedam golova iz toliko pokušaja i bio najbolji igrač u preokretu ekipe Nenada Peruničića.

Poslije utakmice, Vorkapić nije skidao osmijeh.

"Osjećam se sjajno. Ova utakmica nam je bila jako bitna. Jako težak meč, prije svega, Korejci igraju brzo, brz protok lopte, trče, polukontre i kontre... Prelomili smo u posljednjih 10 minuta, borili smo se, dali sve i ovo je jako bitna pobjeda za nas da se izvadimo iz svega lošeg", izjavio je on za sajt Rukometnog saveza Srbije.

Upitan za savršen napadački učinak (7/7), rekao je da ga brojke čine srećnim kao i trijumf.

"Nisam očekivao da ću dati sedam golova. Hvala selektoru što mi je dao šansu da zaigram na ovom Svjetskom prvenstvu. Možda je bio i srećan dan, da nije bilo saigrača ne bih dao sedam golova".

Trijumfom protiv Koreje, "orlovi" su sačuvali šanse za plasman, a ako se "poklope" ostali rezultati meč protiv Nemačke u četvrtak (18) mogao bi da bude odlučujući.

"Imamo dan odmora da se pripremimo, možda ćemo imati i trening da uvježbamo još akcije, odbranu, šta nam je potrebno... To je već do selektora. Ako bismo pobijedili bilo bi jako lijepo. Garantujem da ćemo dati sve od sebe", dodao je rukometaš Metaloplastike.

Srbija otkrila Vorkapića i pobijedila Koreju!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC