• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prosječna plata u novembru skoro 900 KM

Autor SRNA

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u BiH u novembru prošle godine iznosila je 899 KM i nominalno je viša za 4,9 odsto u odnosu na isti mjesec 2017. i viša je za 4,2 odsto u odnosu na decembar 2017. godine.

 Prosječna plata u BiH Izvor: Samir Cacan, mondo.ba
Izvor: Samir Cacan, mondo.ba

Najniža prosječna neto plata u tom mjesecu bila je u pružanju smještaja, te pripremi i usluživanju hrane i iznosila je 556 KM, u građevinarstvu je iznosila 606 KM, dok je prosječna neto plata u administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima iznosila 625 KM, podaci su Agencije za statistiku BiH.

U finansijskim i djelatnostima osiguranja prosječna neto plata u novembru 2018. iznosila je 1.434 KM, u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom, gasom, parom, te klimatizaciji 1.420 KM, dok je prosječna neto plata u sektoru informacija i komunikacija iznosila 1.287 KM.

U BiH je prosječna mjesečna bruto plata u novembru lani iznosila 1.386 KM i nominalno je viša 4,1 odsto u odnosu na isti mjesec 2017. godine, te viša za 3,5 odsto u odnosu na decembar iste godine.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 6

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mico

Drzavni sluzbenici preko hiljadu trista, cetrista sa svim dodatnim benificijama. Bankari da nepricamo, političari nesto "sitno" pa to podjele sa nasih 400/450 i eto ti prosjek. Stvarno nas ne trebaju vise praviti budalama. Vec smo budale! Na to da bi nas jos i ovjerili posalju razne cekove, poreze za ovo i ono i to kad sve zbrojis i oduzmes taman ti ostane za mjesecnu!

Baka

Hahahahahahahahaha!

Sprdnja

Hahahah kakva laz svjetska laz

S7

Kolika je u zdravstvu školstvu, policiji, proizvodnim i prerađivačkim granama? Bankari osiguranje i ostali lihvari nas ne zanimaju

Gagi

A sto je u drvnoj industriji 80 posto plata minimalac 440 maraka,gdje to spada?!

MONDO REPORTAŽE