• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AO: Američka tinejdžerka je hit dana

Autor mondo.rs

Amanda Anasimova, najmlađa u Top 100 na WTA listi, izborila plasman u treće kolo Australijan Opena

Američka tinejdžerka Amanda Anisimova napravila je iznenađenje trećeg dana takmičenja na Australijan Openu, pošto je u drugom kolu eliminisala 24. teniserku sveta Lesiju Curenko.

Anisimova koja je u avgustu napunila 17 godina i najmlađa je igračica u Top 100 na WTA listi, ostvarila je najbolji plasman na grend slemu u karijeri.

Ruskinja poreklom rođena u Nju Džersiju, koja je trenutno 87. na svetskoj listi, Ukrajinku je dobila brzo i veoma ubedljivo - 6:0, 6:2, za samo 54 minuta igre.

Iznenađenje je veće ako se zna da je Curenko pre samo dve nedelje igrala finale u Brizbejnu, a Anisimova nikada ranije otišla dalje od prvog kola grend slema.

Anisimova će u narednoj rundi imati još teži izazov jer će joj rivalka biti tri godine starija Arina Sabalenka iz Belorusije, koja je postavljena za 11. nosioca.

Interesantno je da Anisimova i Sabalenka zajedno imaju 37 godina, odnosno godinu manje od Venus Vilijams, koja će se sutra boriti za treće kolo protiv Aliz Korne.

Uspešan posao odradila je i branilac trofeja Karolina Voznijacki, koja je u drugoj rundi ubedljivo nadigrala Joanu Larson iz Švedske – 6:1, 6:3 i tako seriju pobeda u Melburnu produžila na devet mečeva.

Uspešna je bila i druga teniserka sveta Angelik Kerber koja je lako izašla na kraj sa Brazilkom Majom Beatriz Hadad - 6:2, 6:3.

Za razliku od njih Kiki Bertens oprostila se od daljeg takmičenja. Deveta teniserka sveta poražena je od Anastasije Pavljučenkove rezultatom 2:1 (3:6, 6:3, 6:3).

Sloan Stivens, međutim, nije imala problema. Peta igračica sveta bila je bolja od svoje nekadašnje partnerke u dublu, Mađarice Timee Baboš u dva seta (6:3, 6:1).

Favorit domaće publike Ešli Barti, prošla je u treće kolo pobedom nad Vang Jafan (6:2, 6:3).

Barti je 15. nosilac i finalista prošlonedeljnog turnira u Sidneju, na kom je pobedila prvu na svetu Simonu Halep.

Australijanci su tako održali nadu da bi mogli da dobiju pobednicu iz svoje zemlje u Melburnu posle četiri decenije čekanja. Poslednja Australijanka koja je trijumfovala na prvom grend slemu sezone bila je Kris O'Nil 1978. godine. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC