Kineski milioni za Džeku

Autor:

Da li će se "dijamant" u Šangaju pridružiti Hulku i Oskaru...

Kineski milioni za Džeku Foto: Guliver/Getty Images/Catherine Ivill

Prošle godine u ovo doba Edin Džeko je bio veoma blizu povratka na Ostrvo.

Ipak, kapiten reprezentacije BiH je odbio poziv Čelsija, a sada je ponovo u "žiži" intresovanja.

Naime, italijanski mediji ponovo pišu o tome da bi Džeko mogao napustiti Rim iako je prije godinu dana jasno rekao da u Romi želi ostati do kraja ugovora. Mediji na Apeninima objavili su danas informaciju da bi na adresu Vučice u narednim danima mogla stići nova ponuda za Džeku koju će ovaj put teško odbiti.

Navodno, veliki interes za Džeku pokazao je kineski Šangaj SIPG koji neće žaliti novac do dovede bh. napadača. Oni su spremni čak da uduplaju Džekinu platu koju ima u Romi i u slučaju da pojača kineski klub godišnje bi mogao zarađivati oko deset miliona evra.

Šangaj u svojim redovima želi da vidi i Mesuta Ozila, ali su iz Arsenala dobili odgovor da "plejmejker" ne želi napustiti klub u kojem sedmično inkasira 350.000 funti. Zbog toga su se čelnici Šangaha okrenuli Edinu Džeki i sigurno neće tako lako odustati u pokušaju da ostvare ovaj transfer.

Još uvijek nije poznato koliko bi Kinezi ponudili Romi za Džeku, a navodno špekuliše se o cifri od oko 20 miliona evra. Ipak, sigurno će im velika prepreka biti činjenica da je Džeko srećan u Rimu i da neće tako lako odlučiti da napusti glavni grad Italije.

Ostale vijesti