• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ronaldo za prvi trofej i rekord Juventusa!

Autor mondo.ba

Pogotkom Kristijana Ronalda ekipa Juventusa savladala Milan i stigla do rekordnog osmog trofeja u Superkupu Italije.

Stadion Kralj Abdulah u Džedi, na kojem će uskoro nastupati Aleksandar Prijović u dresu Al-itihada, bio je domaćin italijanskog Superkupa u kojem su se po treći put sastali Juventus i Milan.

Za razliku od njihova dva prethodna duela, 2003. i 2016. godine, ovoga puta nije bilo penala, koji su po jednom favorizovali klub iz Torina, odnosno Milana.

Milimetarski precizno dodavanje Miralema Pjanića u 61. minutu i trzaj glavom Kristijana Ronalda bili su dovoljni za pogodak kojim je  Juventus poslije dvije godine pauze osvojio Superkup Italije.

Portugalac je osvojio svoj prvi trofej u dresu Juventusa, a "Stara dama" rekordni, osmi trofej u ovom takmičenju.

Juventus – Milan 1:0 (0:0)

Juventus sada ima jedan pehar Superkupa više od Milana, koji je u srijedu zatresao prečku, ali ne i mrežu na prilično ispunjenom stadionu Kralj Abdulah.

Učinio je to Kutrone u 48. minutu sa nekih 15-ak metara, nakon što se lopta poslije praktično presječenog napada „rosonera“ ipak odbila do njega.

Bilo je to dobro otvaranje drugog dijela poslije prvih 45 minuta u kojima smo poslije opravdano poništenog gola Matuidija zbog ofsajda, više uzbuđenja vidjeli tek u samom finišu.

Kristijano Ronaldo u 44. minutu efektno je pokušao makazicama, međutim, lopta je završila iznad prečke, a minut kasnije Šćešni je odbranio snažan udarac Čalhanoglua.

Juventus je kontrolisao igru u nastavku, a prije jedinog pogotka na meču, Kristijano Ronaldo isprobao je i šut, međutim Donaruma je bio siguran, za razliku od situacije kod pogotka kada mu je lopta praktično prošla kroz ruke.

U drugom poluvremenu vidjeli smo još jedan poništen pogodak zbog ofsajda, mrežu je u 68. minutu zatresao Dibala.

Đenaro Gatuzo nedugo nakon toga ubacio je Iguaina i Borinija, međutim, utakmicu nisu prelomile njegove izmjene, već potez Frenka Kesija nekoliko minuta kasnije.

Veznjak Milana zbog starta đonom zaradio je crveni karton i ostavio svoju ekipu na cjedilu.

Sa desetoricom na terenu Milan nije uspio da izbjegne sedmi uzastopni poraz od Juventusa. Posljednji put slavio je upravo u Superkupu Italije 2016.  godine u katarskoj Dohi.

Poslije prošlogodišnjeg Superkupa Italije u Rimu, kada je Juventus poražen od Lacija 3:2, ponovo je izabran neutralni teren, a stadion Kralj Abdulah bio je srećan za ekipu Maksa Alegrija.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC