• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako je Musa Ndžai razbio predrasude o Srbiji

Autor mondo.rs

Kako su ljubav i entuzijazam kupili mladog Norvežanina poreklom iz Gambije. Umesto u Turskoj završio u Partizanu.

 Musa Ndžai FK Partizan Izvor: MN PRESS

Srbija, Beograd, Partizan...

Ponuda "parnog valjka" bila je na stolu mladog krilnog napadača Stabeka. Ali, pored nje nalazila se i daleko primamljivija iz Turske. Musa Ndžai se već spremao da sa severa Evrope, iz Norveške zapuca za Istanbul…

MONDO: Musa Ndžai iz Stabeka dolazi u Partizan!

Ipak, pristao je da dođe u Beograd, a onda se sve okrenulo… Nedugo posle rekao je "da" i sa crno-belima sklopio trogodišnju saradnju.

"Prvo sam došao sa mojim bratom, da vidim kako izgleda Beograd i kako klub funkcioniše. Trebalo je da idem u Tursku, ali sam se ipak odučio da dođem u Srbiju i pogledam šta mi se nudi. Dočekalo me je puno entuzijazma i ljubavi, to sam osetio… Da budem iskren, nisam imao velika očekivanja, ali kada sam video objekte i kada sam proveo vreme sa sportskim direktorom, s kojim od prvog dana imam dobru komunikaciju, bio sam kupljen. Znao sam da bi Beograd i Partizan mogli da budu dobro mesto za mene", počeo je novi krilni napadač Partizana.

Musa
Izvor: YouTube


Spakovao se i vratio se u rodnu Norvešku da porodici prenese odluku.

"Želeo sam da odem kući i mojoj porodici i prijateljima iznesem impresije. Svesni smo da o Srbiji i Beogradu ne kruže najbolje glasine preko televizije. Hteo sam da im prenesem svoja iskustva. Nisam otišao u Tursku, već sam doneo odluku da dođem u Beograd. Sada sam tu", zadovoljno je konstatovao 23-gopdišnji fudbaler poreklom iz Gambije.

Musa Ndžai stigao u Beograd: Borba za vrh i Liga Evrope

Onog trenutka kada je pala odluka da potpiše za Partizan, krenulo je i raspitivanje o novom klubu.

"Znam da Partizan uvek teži da bude najbolji u domaćim takmičenjima i da igra u Ligi šampiona ili Lige Evrope. Znam da je Partizanov najveći rival Crvena zvezda i apsolutno sam svestan želja crno-belih. Želim da Partizanu dam najbolje, da budem u 11, ali sam svestan da do toga mogu samo bespoštednim radom dajući 100 odsto, kako na utakmicama, tako i na treninzima", rekao je Ndžai.

Norveški mediji prozvali su ga Nejmar, a novinare je zanimalo zbog čega.

"Zbog frizure nije sigurno. Možda je zbog toga kako igram, volim da driblam i da pravim problema protivničkim odbranama."

Otkrio je i pojam srpskog "večitog derbija".

"Nisam gledao utakmicu, ali sam video snimke sa 'večitog derbija'. Atmosfera je luda, a primetio sam i fantastičnog Rikarda. Nikada nisam video sličan derbi i radujem se sledećem."

Tokom karijere nije imao mnogo prilika da se upozna sa srpskim fudbalerima. Seća se Bojana Zajića…

"Ne mogu da se setim srpskih igrača. Igrao sam sa Zajićem kada sam tek došao u klub, kada sam prešao iz juniorskog u seniorski tim", rekao je novi fudbaler "parnog valjka".


Na novinarsku molbu da prokomentariše izjavu Zajića datu beogradskim medijima, da mu je defanziva lošiji deo, reč je preuzeo Ivica Iliev.

"On je doveden ovde da napada, a ne da brani. Mislim da je taj razgovor sa Zajićem primer kako mediji izveštavaju realno, ali i... Jedan je pustio ceo razgovor sa nekadašnjim fudbalerom Partizana, a drugi je iz tog intervjua uzeo samo deo u kojem Zajić priča o defanzivnim manama Muse. Nismo doveli štopera ili beka, pa da mu odbrana bude slabija. Doveli smo ofanzivnog fudbalera koji mora da nam donese ono što nam nedostaje u napadu. A i Zajić ga se seća iz perioda dok je još bio dete", objasnio je sportski direktor Partizana.

Iliev je istakao da crno-beli moraju da ga podrže, da mu daju slobodu i da veruje da će na kraju svi biti zadovoljni.

Prelazni rok za Partizan nije završen.

"Ne moramo baš sve vama da pričamo. Dosta toga držimo u tajnosti. Ponosan sam zbog toga da ništa ne izlazi u javnost i da sve ostaje u našoj kući. Imamo planove i ideje i zajednički sve sprovodimo u delo. Prethodnih nekoliko meseci napravili smo analizu i videli šta nam je sve potrebno. Pojačanja do kraja prelaznog roka bi trebalo da bude, e sada da li će biti još jedan, dva… Ali, biće i odlazaka iz kluba", podvukao je Iliev.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC