• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić opet čuo: "MVP, MVP", Bogdan pri šutu, Bjelica ne

Autor mondo.rs

"Pitao sam Nikolu: 'Šta ćeš nam dati večeras?', odgovorio je: 'Biću agresivan'", prepričavao je Maloun pripremu utakmice sa Čikagom posle debakla u derbiju sa Golden Stejtom.

Majkl Maloun pitao je dvojicu lidera ekipe, Nikolu Jokića i Džamala Mareja, šta može da očekuje u utakmici sa Čikago Bulsima.

"Više agresivnosti", odgovorio je Jokić.

"Više truda", nadovezao se Marej.

Dve večeri posle neprijatnog poraza od šampiona, Golden Stejt Voriorsa - 111:142, košarkaši Denver Nagetsa deklasirali su Čikago Bulse na istom mestu i vratili se pobedama koje su ih ove sezone učinile jednim od konkurenata za prvo mesto na Zapadu – 135:105.

POVEZANE VIJESTI

Marej je ubacio 22 od ukupno 25 poena u trećoj četvrtini, šutirao je 7/11 za tri poena na meču, uhvatio dva skoka i podelio pet asistencija, dok je Jokić loše šutersko veče (6/15 za dva, 0/3 za tri) nadoknadio sa osam skokova i 11 asistencija za jednu od ubedljivijih pobeda ove sezone i ukupno 12. uzastopnu nad "bikovima" u Koloradu.

"Ovo je bio odgovor kakom smo se svi nadali", rekao je trener Denvera.

"Pitao sam Nikolu: 'Šta ćeš nam dati večeras?', odgovorio je: 'Biću agresivan'. Pitao sam Džamala: 'Šta ćeš nam ti dati večeras?', odgovorio je: 'Uložiću mnogo više truda'. Mislim da su momci uradili upravo to", prokomentarisao je.

Jokić
Izvor: YouTube



Pol Milsap postigao je 14 poena, uz osam skokova, Tori Krejg dodao je 13, uz pet skokova i četiri trojke iz šest pokušaja, isto koliko i Malik Bizli ali uz devet skokova i dve trojke iz tri pokušaja. Malouna sigurno raduje i sve bolja igra povratnika, Gerija Herisa, koji je Čikagu sa klupe ubacio 14 poena, uz dve trojke iz tri pokušaja. Na suprotnoj strani odličnu individualnu predstavu prikazao je finski šuter, Lauri Markanen, koji je postigao 27 poena šutirajući 5/10 iz igre.

Saigrači su ispratili Mareja, kada je ušao u zonu u trećoj četvrtini i to je jasno moglo da se prepozna na semaforu.

"Svi znaju da je jedna ili dve koje uđu sve što mi je potrebno da krenem. Posle toga, već sam je 'zaključao'", prokomentarisao je plejmejker Denvera i, uz Jokića (19,6), prvi strelac ekipe ove sezone sa prosekom od 18,7 poena.

A, Jokić... Kao i obično, on je najmanje jednom ostavio bez teksta navijače u "Pepsi centru", koji su navikli da očekuju neočekivano od svog "frenčajz" centra. Začulo se opet: "MVP, MVP", kada je naš as nasamario odbranu Bulsa "prostim" basketaškim trikom.

"Morali smo da se probudimo i pokušamo da igramo kako bi trebalo da igramo svako veče. Kada smo 'ubacili u drugu brzinu', zaigrali smo na pravi način", prokomentarisao je Somborac.

Nagetsi će u noći između subote i nedelje dočekati Klivlend Kavalirse i završiti mini seriju od četiri utakmice u Koloradu.

BOGDAN PRI ŠUTU, NEMANJA DUGO VEĆ NE...



Košarkaši Oklahoma Siti Tandera postavili su rekord franšize od 22 ubačene trojke na jednom meču i nekako izgubili kod kuće od posrnulih Los Anđeles Lejkersa, koji su "pucali po šavovima" od odlaska Lebrona Džejmsa na oporavak od povrede - 128:138.

Sakramento Kingsi uveliko su na turneji po Istoku, koju su otvorili loše, ubedljivim porazom u Severnoj Karolini - bilo je 114:95 za Šarlot Hornetse, uz 23 poena, četiri skoka i pet asistencija Kembe Vokera.

"Beli" je kao starter ubacio jedan od pet šuteva iz igre i sa dva poena bio jedan od najlošijih u timu trenera Dejva Jergera, uz takođe "raštimovanog" Dearona Foksa (4/10 iz igre, deset poena).

Bjelica je u poslednjih šest utakmica šutirao 2/29 iz igre (31,1%), odnosno 2/13 za tri poena (15,4%). Naš as je u seriji od sedam promašenih trojki.

Bogdan Bogdanović bio je pri šutu, ubacio sedam od 11 za dva i jednu od dve trojke, ali uprkos 17 poena donetih sa klupe nije uspeo da promeni tok utakmice u kojoj je Nemanja Bjelica nastavio sa bledim partijama započetim početkom januara.

Bogdan
Izvor: YouTube


Badi Hild postigao je 24 poena i ubacio šest od 11 iz igre, ali se u ostalim kategorijama nije istakao, naprotiv. "Kraljevi" sada putuju u Detroit na duel sa Pistonsima u noći između subote i nedelje, posle čega ih očekuju još četiri utakmice na strani.

Rezultati:

Vašington - Njujork 101:100
/Bil 26, 9 sk, 4 as - Mudiaj 25, 7 sk, 2 as/

Šarlot - Sakramento 114:95
/Voker 23, 4 sk, 5 as - Hild 24/

Indijana - Filadelfija 96:120
/Jang 27, 6 sk - Batler 27, 5 sk, 8 as/

Toronto - Finiks 111:109
/Sikam 10, 12 sk, 5 as - Ejton 15, 17 sk, 2 as/

Denver - Čikago 135:105
/Jokić 18, 8 sk, 11 as - Markanen 27, 10 sk/

Oklahoma - L. A. Lejkers 128:138
/Džordž 27, 7 sk, 8 as - Kuzma 32, 8 sk, 4 as/

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC