• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajlije prvo u Hercegovinu, pa u Antaliju

Autori mondo.ba Autori Fena

Fudbaleri sarajevskih "vječitih rivala" su u petak otputovali na prvi dio priprema u Hercegovinu, a nakon njih, drugi dio će odraditi u turskom ljetovalištu.

 FK Željezničar i FK Sarajevo otputovali u Hercegovinu na prvi dio priprema Izvor: MONDO/Samir Cacan

  Fudbaleri Željezničara predvođeni stručnim štabom otputovali su u petak u Međugorje gdje će boraviti na pripremama narednih 12 dana.

Plavi će već danas obaviti prvi trening u sportskom centru "Sirkl", a potom će trenirati dva puta dnevno. Zakazane su i tri pripremne utakmice, protiv Slobode (21. januar), Igmana (26. januar) i Tuzle Siti (29. januar).

U Međugorje su otputovali: Kjosevski, Fejzić, Ćeman, Stevanović, Stanić, Pavić, A. Šehić, Osmanković, Rodin, Velić, Zilić, Bogičević, Osmanović, Šabanadžović, Hajdarević, Vranješ, Veselinović, Zajmović, Zec, E. Šehić, Dacić, Žerić, Ramović, Krpić i Zubanović.

Nakon priprema u Međugorju ekipa će 1. februara otputovati u Antaliju gdje će takođe odigrati tri pripremne utakmice, a protivnici će biti Vorskla (7. februar), Soči (10. februar) i Oleksandrija (11. februar).

istog dana i gradski rivali Želje, igrači Fudbalskog kluba Sarajevo jutros su iz Trening centra Butmir otputovali za Ljubuški gdje će se obaviti prvi dio priprema. Ekipa će u Hercegovini boraviti narednih šest dana.

Na spisku igrača koji su otputovali nalaze se: Stanojević, Resić, Šabanović, Lazić, Kurdić, Kovačević, Salčin, Mustafić, Dupovac, Handžić, Halilović, Dizdarević, Pidro, Tatar, Mujakić, Hebibović, Crepulja, Rahmanović, Bekić, Ahmetović, Šišić, Velkoski, Đokanović, Šofranac te Jahić koji je došao na probu.

Nakon ljekarskog pregleda ekipi će se u toku dana pridružiti Krepaldi Da Kruz koji je doputovao u glavni grad na probu, a golman Elvis Džafić u Ljubuški stiže početkom sedmice, saopšteno je iz sarajevskog kluba. 

"Zdravstveni bilten je dobar, nema povrijeđenih, igrači jako dobro izgledaju u uvodnim treninzima. Trening je u pola četiri u Ljubuškom, gdje ćemo se zadržati narednih šest dana do prijateljske utamice s Veležom 24. januara nakon koje je planiran povratak u Sarajevo gdje ćemo raditi po planu i programu do odlaska u Antaliju", izjavio je pomoćni trener Abdulah Oruč.

Drugi dio priprema igrači Sarajeva obaviće u Turskoj od 1. do 14. februara, gdje su planirane četiri prijateljske utakmice.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC