• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vukanović Zvezdin: Nismo mogli da ga zaobiđemo

Autor mondo.rs

Najbolji strelac Superlige Srbije potpisao za crveno-bele.

Marko Gobeljić, Miloš Vulić i Aleksa Vukanović ponovo zajedno. Nekadašnji trio kruševačkog Napretka od danas će sarađivati u Crvenoj zvezdi.

Gobeljić je stigao leta 2017, Vulić pre nekoliko nedelja, a ovog petka ozvaničen je i transfer vodećeg strelca Superlige sa 12 pogotka.

Iako je imao ponudue švajcarske Lozane i iz Južne Koreje i Kine, Vukanović je izabrao crveno-bele sa kojima je potpisao trogodišnji ugovor.

"Osećam čast i odgovornost što sam postao deo Crvene zvezde, za mene najvećeg kluba u Evropi i svetu. Uprkos inostranim ponudama, poziv šampiona Srbije razrešio je sve dileme po pitanju narednog koraka, pa sam sa pregršt motiva stigao u Ljutice Bogdana. Nadam se da će nam proleće doneti brojne zajedničke trenutke sreće, da ću sezonu završiti kao najbolji strelac, a da će klub uvećati broj trofeja za još dva. Naravno, podstrek više su i evropski izazovi i ambicija da nastavimo kontinuitet dobrih rezultata na internacionalnoj sceni", izjavio je 26-godišnji napadač za klupski sajt.

Vukanović bi već od subote trebalo da se pridruži treninzima saigrača na Kipru.

"Čuo sam se sa Vulićem nakon što je potpisao ugovor, ali i pre nego što sam stigao u Beograd. Otkrio mi je šta me čeka, preneo niz pozitivnih impresija i potvrdio da je Zvezda pravi izbor. Drago mi je što ćemo nastaviti saradnju", dodao je novi fudbaler crveno-belih.

Prvi strelac lige za MONDO: Jovančić i ja smo primer...


Sportski direktor Mitar Mrkela istakao je Crvena zvezda nije mogla da propusti priliku da angažuje vodećeg strelca domaćeg prvenstva.

"Prezadovoljan sam što je Aleksa Vukanović potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom, njegovim angažmanom nastavili smo praksu dovođenja najboljih domaćih fudbalera. Radi se o igraču koji se odlično snalazi na nekoliko pozicija u ofanzivi, a mi najviše od njega očekujemo u ulozi levog špica gde je i pružao najbolje partije u Napretku o čemu svedoči golgeterski učinak ove sezone. Očekujem da nastavi dosadašnji trend sjajnih igara jer je igrač koji dobro poznaje domaći fudbal, već nekoliko sezona igra u Super ligi i savršeno je adaptiran na ono što ga čeka. Takođe, verujem da će nam od leta biti od pomoći u evropskim kvalifikacijama", rekao je Mrkela i dodao:

"Za nas je prioritet odlazak igrača, ali kad se pojavi neko izuzetno kvalitetan obaveza Crvene zvezde je da reaguje. Aleksa Vukanović je neko ko nije mogao da se zaobiđe u ovom prelaznom roku, a videćemo šta će predstojeći dani doneti".

Nezvanično, Zvezda je za Vukanovića platila 350.000 evra, a Napretku će pripasti i određeni deo procenata od naredne prodaje.

FK CRVENA ZVEZDA PRELAZNI ROK ZIMA 2018/2019:

DOŠLI: Nemanja Milunović (BATE Borisov) i Miloš Vulić (Napredak), Dejan Vidić (Zlatibor), Aleksa Vukanović (Napredak), Erik Jirka* (Spartak Trnava).

OTIŠLI: Nenad Krstičić (AEK), Nemanja Milić (BATE Borisov), Miloš Degenek (Al Hilal).

*Jirka je kupljen letos, ali je ostavljen na pozajmicu Spartaku iz Trnave.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC