• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Baš loše: "Očekivao sam više zrelosti"

Autor mondo.rs

Nedeljko Jovanović, nekadašnji as reprezentacije, sada pomoćnik selektora Nenada Peruničića, ne krije da je razočaran učinkom rukometaša Srbije na SP

 Baš loše: "Očekivao sam više zrelosti" Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Rukometaši Srbije posle slabih partija u grupnoj fazi Svetskog prvenstva u Berlinu, tokom koje su ostvarili pobedu, remi i tri poraza, naslabiji rezultat ikada, preselili su se u Kopenhagen, gde će nastupati u Prezident kupu, odnosno razigravati za plasman od 17. do 20. mesta.

Pri saradnik selektora reprezentacije Srbije Nenada Peruničića, Nedeljko Jovanović, ne krije da je razočaran učinkom reprezentacije.

"Definitivno da je rezultat dosta razočaravajući. Intimno sam očekivao da možemo malo bolje. Znao sam da će biti problema i da je ova ekipa na okupu po prvi put bez puno dana za pripreme. Očekivao sam malo više zrelosti, stabilnosti, kontrole utakmice, kada smo već pokazali da možemo da se borimo sa velikim protivnicima i dođemo u situaciju da imamo prednost. Ta nezrelost novoformirane ekipe sa 6-7 debitanata uticala je da ne možemo da održimo nivo svih 60 minuta. To su neke stvari koje su promenljive, na kojima bi trebalo raditi u budućnosti sa možda dodatkom još nekih igrača", izjavio je Jovanović.

On je rekao da posle svega treba izvući pouke kako nastaviti.

"Ovo prvenstvo je jedno dragoceno iskustvo i za igrače, i za stručni štab. Igračima će značiti da vide na kom su nivou i na koje stvari treba da obrate pažnju ako imaju želju i volju da na sledećim takmičenjima postignu bolje rezultate".

Bivši reprezentativac žali za boljim učinkom, jer je siguran da je Srbija mogla više da napravi.

"Tužno je ako neko prihvata da se ne može bolje, da je ovo neka činjenica i stanje. Može se bolje, pokazali su momci da se može mnogo bolje, jer je bilo faza loše, ali i dobre igre koja nas je izvlačila iz mrtvih. Potrebno je pronaći balans, sa iskustvom, dobrim radom u klubovima, psihičkom spremnošću za velika takmičenja i saznanjem koji te fizički i mentalni napori čekaju na jednom ovakvom turniru", naveo je Jovanović.

Srbija nema vremena da kuka nad lošim rezultatom, jer je već u subotu očekuje nastavak takmičenja. Prvi rival je Bahrein, selekcija koja je treći put na svetskim šampionatima.

Prethodna dva puta završavali su na 23. mestu, a ovo će biti najbolji rezutat u istoriji.

"Nemamo puno informacija ni o Bahreinu i Japanu. Niko nije razmišljao da ćemo doći u situaciju sa njima da igramo. Naša ciljna grupa bile su evropske selekcije. Brazil nas je iznenadio ponovo, kao 2009. godine. To je dokaz da svi igraju rukomet, svi napreduju i bore se da budu bolji. Ne bi trebalo očekivati trening utakmicu, nego će se oni boriti. Moramo adekvatno da odgovorimo na to, da se konsolidujemo posle svih ovih napora u grupi i završimo prvenstvo sa dve dobre igre i pobede", rekao je Nedeljko Jovanović.

Meč između Srbije i Bahreina igra se u subotu u Kopenhagenu od 18 časova.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC