• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nole zna šta ga čeka: Šapovalov će se razmahati

Autor mondo.rs

Đoković hvali igru sledećeg rivala na Australijan Openu i tvrdi da uprkos tome što se nikada do sada nisu sastajali odlično zna šta ga čeka na terenu

Novak Đoković nastavlja pohod ka sedmoj tituli na Australijan Openu.

On će meč trećeg kola Australijan Opena igrati protiv Denisa Šapovalova, u noći između petka i subote, tačnije od 4.30 ujutro po srednjeevropskom vremenu.

Za razliku od prva dva duela u Melburnu, protiv Amerikanca Mičela Krugera i Francuza Žoa Vilfreda Conge koji su igrani u večernjem terminu, od kojih je drugi završen 40 minuta posle ponoći, duel sa Šapovalovim počeće ranije - u popodnevnom terminu po tamošenjem vremenu.

"Ti kasni mečevi su pre svega nezgodni psihički, jer čekate ceo dan. Izašao sam protiv Conge na teren tek u 22.30 časova. Dugo sam sedeo u svlačionici, ne zna čovek da li da drema, odspava, sprema se... Nalaziš se u međuprostoru i trošiš mnogo mentalne energije", rekao je Novak i dodao da je to uticalo na nešto nervozniji početak duela sa Francuzom, što se, na njegovu sreću, nije odrazilo na rezultat.

Taj problem neće imati protiv narednog rivala, jer bi njihov duel trebalo da krene u 14.30 sati po lokalnom vremenu.

Šapovalov bez izgubljenog seta

Denis Šapovalov je kao i Novak Đoković prva dva meča na Australijan Openu dobio maksimalnim rezultatom 3:0. U prvom kolu pobedio je Pabla Anduhara (6:2, 6:3, 7:6), a u drugom Taro Daniela – 6:3, 7:6, 6:3. Prolaskom u treće kolo u Melburnu ponovio je najbolji rezultat na grend slemovima u karijeri. Do iste faze stigao je i na US Openu u septembru prošle godine, a tamo ga je zaustavio Kevin Anderson i to posle pet odigranih setova.

Ono što bi moglo da bude nezgodno protiv mladog Šapovalova, trenutno 27. na ATP listi, je to što se Đoković nikada ranije nije sastajao sa njim. Ipak, kako je rekao, prati njegove igre u poslednje dve godine.

"On igra dosta agresivno, ima veliki zamah i kod forhenda i kod bekhenda. Dinamičan je igrač, eksplozivan, temperamentan. Imam poštovanje za njega, na neki način mu se divim kako tako mlad pristupa mečevima. Samouveren je, posvećen, što je veoma bitno", naveo je prvi reket sveta.

On je napravio i malo poređenje.

"Ako vratim svoju karijeru na te početke, u godine koje ima Šapovalov, i ja sam imao tu neku pozitivnu drskost, ali to je prosto neophodno kako bi se izborio sa divovima našeg sporta. To je važno i da se izboriš i za neko svoje mesto i poštovanje. Svaka čast, impresivan je u tom pogledu", nije štedeo komplimente na račun 12 godina mlađeg rivala Đoković.

Šestostruki osvajač pehara u Melburnu zna da ga čeka težak zadatak protiv levorukog talentovanog igrača ruskog porekla, rođenog u Izraelu, sa pasošem Kanade i prebivalištem na Bahamima.

"Biće nezgodan meč za mene, to je sigurno. On nema šta da izgubi, igraće na jednom od najvećih terena. Verujem da će pokušati da bude veoma agresivan, da će se razmahati od početka. Nisam nikada igrao protiv njega, ali znam šta me očekuje, jer ga pratim već neko vreme, pa ću se i ja dobro spremiti", rekao je Đoković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC