• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novo Mesto - nova ABA sezona za Igokeu

Autor mondo.ba

U dramatičnoj završnici Igokea je došla do velike pobjede u Sloveniji...

Derbi meč začelja ABA lige pripao je Igokei.

Krka je u "džepu" imala minimalno produžetak, ali je najbolji igrač večerašnje utakmice poklekao kada je njegovom timu najviše trebalo.

Marko Jošilo je "Igose", svoj nekadašnji klub, rešetao iz svih mogućih pozicija pa je bilo prirodno da se lopta u posljednjih 20 sekundi nađe u njegovim rukama.

Ipak, mudriji od njega je bio Đorđe Milošević koji mu je ukrao loptu i na semafor postavio dva poena prednosti za goste iz Laktaša.

Jošilo je imao priliku da trojkom već u sljedećem napadu donese vođstvo svom timu, ali nije bio precizan.

Igosi sa ovom pobjedom imaju "tajbrejk" i dvije pobjede viška u odnosu na Krku šest kola prije kraja ligaškog dijela takmičenja i čini se da će se najbolji timovi regiona i sljedeće godine okupljati u Republici Srpskoj.

KRKA - IGOKEA 69:71 (20:18, 12:20, 20:13, 17:20)

U prvom kvartalu dosta bolji početak domaćina koji je sredinom četvrtine imao tri posjeda prednosti. Dragan Nikolić tada traži minutu odmora nakon koje Igokea pravi seriju 13:0.

"Igosi" su se spustili u stav, igrali odbranu bez "preuzimanja" dok su odlično udvajali na niskom postu što je Krku limitiralo na samo tri postignuta poena za devet minuta igre.

Odličnu rolu u redovima gostiju su u tim trenucima pružili Đorđe Milošević i Dalibor Ilić koji je sa klupe donio energiju u odbrani i stigao da postigne i osam poena.

RASPORED DO KRAJA LIGAŠKOG DIJELA ABA LIGE

IGOKEA: FMP (g), Cedevita (d), Olimpija (g), Mornar (d), Partizan (g), Zadar (d).

KRKA: Zadar (g), FMP (d), Mega (g), Cedevita (d), Cibona (g), Olimpija (d).

Glavni "krivac" što Igokea nije otišla na odmor sa više od šest poena prednosti je Marko Jošilo koji je u prvom poluvremenu postigao 15 od svojih 27 poena večeras.

Kao i na startu duela, domaćini mnogo bolje ulaze i u drugo poluvrijeme.

Igokea je već nakon tri minuta ispunila "bonus" i dosta neorganizovanu igru na oba dijela terena iskorištavaju domaćini koji u posljednji period ulaze sa poenom prednosti.

Jošilo, koji je bio i MVP završnog turnira Druge ABA lige prošle sezone, je sredinom posljednjeg perioda trojkom poravnao rezultat i odveo meč na "jedan posjed".

Iako je domaćin pogotkom svog novog plejmejkera Dominika Mavre stekao prednost na početku minuta odluke (69:67), Danilo Anđušić je 27 sekundi prije kraja izjednačio slobodnim bacanjima (69:69) i sačuvao mir "igosima".

Uslijedio je tajm-aut, pa veliki kiks najboljeg igrača utakmice, Marka Jošila!

Strijelac 27 poena prenosio je loptu pod snažnim pritiskom Vuka Radivojevića, koji ga je usmjerio ka spremnom Đorđu Miloševiću, a on je ukrao loptu i položio je u obruč o tablu, za konačnih 69:71.

Jošilo je odmah pokušao da se iskupi i da završi svoj efikasan nastup trojkom za pobjedu, ali je dvije sekunde prije kraja bio neprecizan, pa je Sava Lešić uhvatio loptu, iznudio nesportski faul i tu je bio kraj.

Pogledajte...

Krka Igokea
Izvor: YouTube/ABA liga j.t.d.

Milošević je večeras prikazao možda i najbolju predstavu ove sezone i u pobjedu svog tima ugradio 16 poena i pet skokova. Velika pomoć je stigla i od Save Lešića koji susret okončao 14 poena, dok je Ilić dodao 11. Dvocifren je bio i Marko Luković sa 10 postignutih poena.

U domaćem timu, pored Jošila, odličnu predstavu je pružio i novajlija Dominik Mavra sa 15 poena, dok je Jure Lalić postigao 10.

Krka: Marineli, Škedelj, Osolnik, Bratož 4 (0/6 za tri, 6 as), Cinac 7, Đapa, Fifolt, Balažič, Jošilo 27 (3/6 za tri, 10 sk), Lalić 10, Lapornik 6, Mavra 15.

Igokea: Talić, Lešić 14, Adamović 7 (5 as), Janković, Milošević 16 (3/6 za tri), Džeret, Radivojević 5 (1/5 za tri), Lafajet, Ilić 11, Anđušić 4, Rikić 4, Luković 10.

ABA LIGA - 16. KOLO:

Krka - Igokea 69:71

u subotu

Zadar - Partizan 17.00
Crvena zvezda - FMP 19.00
Mega - Mornar 21.00

u nedjelju

Cibona - Olimpija 19.00

u ponedjeljak

Budućnost - Cedevita 18.00

TABELA: Zvezda 15-0, Cedevita 11-4, Budućnost 10-5, Partizan 9-6, Mega 8-7, Igokea 6-10, FMP 6-9, Cibona 6-9, Mornar 6-9, Zadar 5-10, Olimpija 5-10, Krka 4-12.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

VELIKA POBJEDA IGOKEE NAKON DRAME U NOVOM MJESTU MADA JE IGOKEA TREBALA RANIJE RJEŠITI UTAKMICU

MILOŠ

VELIKA POBJEDA IGOKEE U DRAMATIČNOJ ZAVRŠNICI

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC