• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mogu li Španci da zaustave Francuze?

Selekcija Španije pokušaće da ponovo izbaci Francuze iz borbe za najsjajnije odličje. Švedska, Danska i Njemačka računaju na bodove na startu druge faze Svjetskog prvenstva.

Poslije odigrane prve faze 12 najboljih reprezentacija preselilo se u njemački Keln i danski Herning gdje će se boriti za plasman u polufinale.

„Pol-pozicije“ su zauzeli Hrvatska, Danska i Švedska, koje su prenijele maksimalan broj bodova u novoformirane grupe, ali prava iskušenja tek slijede. U krugu najozbiljnijih kandidata za titulu su i Njemačka i Francuska, ali ne treba unaprijed otpisivati ni Špance i Norvežane.

Drugu fazu u Kelnu od 18.00 otvoriće derbi  između Francuske i Španije, a poraženi iz ovog duela mogao bi se naći u pravom problemu, jer će Njemačka i Hrvatska imati nešto lakši zadatak, pošto će igrati protiv selekcija bez bodova, Islanda i Brazila.

Tradicija je na strani aktuelnog svjetskog šampiona, Francuske koja je dobila pet po posljednjih deset duela protiv Španije, dok je „furija“ slavila tri puta, a dva puta nije bilo pobjednika.

Lista najboljih strijelaca

Mikel hansen - 35

Uve Genshajmer - 31

Tor Gunarson - 31

Jusuf Benali - 30

Timur Dibirov- 30

Ervin Fojhtman - 30

Kiril Lazarov 30

 Selekcija Đordija Ribere će međutim pokušati da ponovi uspjeh sa Evropskog prvenstva prošle godine, kada je predvođena sjajnim Feranom Soleom u Zagrebu slavila 27:23 i izbacila „galske pijetlove“ iz borbe za najsjajnije odličje.

Iako Francuzi nisu briljirali u posljednjem meču prve faze protiv Rusa, uzdaju se u svoje veliko „pojačanje“, oporavljenog Nikolu Karabatića, ali i vjerovatno veću podršku svojih navijača, s obzirom da  trebaju mnogo manje kilometara da prevale do Kelna.

U danskom Herningu domaćini će od 20.30 igrati protiv Mađarske, koja je u dosadašnjem toku šampionata pokazala da može da se nosi sa najvećima, ali i da mogu da ju iznenade ekipe poput Egipta.

Ipak, koja u svom sastavu ima najboljeg strijelca šampionata, Mikela Hansena i najboljeg golmana Niklasa Landina veliki je favorit, kao i Švedska protiv Tunisa.

Afrički šampion ispunio je cilj plasmanom u drugi krug, a ukoliko danas od 18.00 časova upiše poraz izgubiće i teoretske šanse da napravi iznenađenje u Grupi II jer je već izgubio od Norveške i Danske.

Vicešampion svijeta, selekcija Norveške, u nedjelju nema pravo na kiks protiv Egipta ukoliko želi da pokuša da pomrsi račune vodećim ekipama i umiješa se u borbu za prve dvije pozicije koje vode u polufinale.

Najbolji golmani

Espen Kristensen - 45 odsto Niklad Landin - 45 Anreas Palička - 43 Muhamed El-Tajar - 42

U sjenci borbe za polufinale, preostalih 12 reprezentacija, među kojima je i Srbija, razigravaće u "Prezident kupu" za plasman od 13. do 24. mjesta.

Selekcija Nenada Peruničića, će se kao petoplasirana iz grupe A boriti za plasman od 17. do 20. mjesta, što će biti najlošiji plasman Srbije od raspada bivše Jugoslavije.

„Orlovi“ će se od 18.00 u Kopenhagenu sastati sa vicešampionom Azije, Bahreinom. Pobjednik ovog duela igraće u nedjelju za 17. mjesto protiv boljeg iz duela Austrije i Argentine. Poraženi će u nedjelju igrati za 19. mjesto.

GRUPA I, Keln

Subota
Francuska – Španija 18.00
Njemačka – Island 20.30

Nedjelja
Brazil – Hrvatska 18.00

Tabela: Hrvatska 2-0-0 (+8), Njemačka 1-1-0 (+13), Francuska 1-1-0 (+2), Španija 1-0-1 (+3), Island 0-0-2 (-11), Brazil 0-0-2 (-15)

Parovi 2. kola: Island – Francuska (nedjelja, 20.30), Španija – Brazil (ponedjeljak 18.00), Hrvatska – Njemačka (ponedjeljak 20.30)

GRUPA II, Herning

Subota
Tunis – Švedska 18.00
Danska – Mađarska 20.30

Nedjelja
Norveška – Egipt 20.30

TABELA: Danska 2-0-0 (+18), Švedska 2-0-0 (+6), Norveška 1-0-1 (+6), Mađarska 0-1-1 (-3), Egipt 0-1-1 (-3), Tunis 0-0-2 (-24)

Prezident kup, plasman 17-20. mjesto

Srbija – Bahrein 18.00
Austrija – Argentina 20.30

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC