• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rus "bocnuo" Novaka: "Nisi dobar kao nekada!"

Autor mondo.rs

"Zbog toga je i izgubio tri puta od igrača 'sledeće generacije'", podsetio je Medvedev (22) na poraze Đokovića u poslednjem kvartalu prethodne godine.

Nimalo lak zadatak za Novaka Đokovića u 4. kolu Australijan opena!

U borbi za četvrtfinale, na megdan srpskom asu, u noći između nedelje i ponedeljka, izaći će mladi ruski teniser Danil Medvedev koji u dosadašnjem delu turnira nije "ispustio" ni set, a u kalendarskoj 2019. godine već je igrao finale na tlu najmanjeg kontinenta...

Poražen je u finalu Brizbejna od Keija Nišikorija, ali evidentno je da Rus gaji ozbiljne ambicije u tekućoj sezoni koja bi mogla da bude ključna u njegovoj karijeri.

Pripada grupi mlađih tenisera od kojih se očekuje da naprave iskorak i pošteno namuče "starosedeoce" vrha ATP liste, a najbolji mogući test za tako nešto je da snagu sa jednim od njih - u ovom slučaju Novakom Đokovićem - odmeri na grend slemu.

Sudeći po izjavi koju prenosi "Rojters", Medvedev u ovom trenutku ima ozbiljnu dozu samopouzdanja koju će probati da iskoristi kako bi sprečio Novaka da osvoji sedmi trofej AO.

"Mogu da kažem da Novak ne igra kao što je ranije", kazao je 15. nosilac "Ozi" opena.

"Ili je to možda samo moj osećaj... Sećam se, kad sam bio mlađi, da sam ga gledao na TV i to je bilo ludilo kako se suprotstavljao Mareju ili nekom drugom. Igrao bi po pet sati i niste mogli da vidite da mu opada nivo igre. Samo bi postajao bolji".



Da mu nije "slučajno" izletela ova rečenica, nego je zaista želeo svesno da "pecne" Novaka Đokovića za igre i godine, svedoči i to da se nije na tome zaustavio.

"Ne, nije isti igrač kao nekada, uvek imate šansu da ga dobijete".

"Zbog toga je i izgubio tri puta od igrača 'sledeće generacije' na kraju prošle godine, pa ću tako isto i ja pokušati da iskoristim svoje šanse", naveo je Medvedev koji je aludirao na Đokovićeve poraze od Kačanova, Zvereva i Cicipasa.

Duel u Melburnu biće treći međusobni između Đokovića i Medvedeva, a Srbin je dobio prethodna dva meča - oba 2017. godine; u Dejvis kupu i na Istburnu...

Zanimljivo je da je i Novaka Đokovića posle pobede nad još jednim igračem "mlade garde" Denisom Šapovalovim reporter nazvao "veteranom", na šta je Nole reagovao samo osmehom i pohvalama na račun tenisera koji nadolaze.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC