• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tako se osvaja titula: Salah SVE pretvara u gol!

Autor mondo.rs

Neverovatan meč Liverpula i Kristal Palasa ovog popodneva na "Enfildu" - sedam golova, bizarne reakcije i veliko slavlje navijača "redsa".

Ako fudbaleri Liverpula osvoje titulu ove sezone, sigurno će se govoriti o čudnim golovima koje su postizali ove sezone!

I neverovatnim utakmicama koje su dobili na "srce" i snalažljivost...

I dalje se prepričava bizaran gol Divoka Origija pored zbunjenog Džonatana Pikforda kojim je "pao" Everton, a ovog popodneva na "Enfildu" publika je mogla da vidi još dva bizarna u režiji Hulijana Speronija i Mohameda Salaha.

Egipćanin je "režirao" preokret svog tima u drugom poluvremenu sa dva pogotka, nakon katastrofalnih reakcija odbrane Palasa, koji se uprkos tome nije predavao.

Dobro su "oznojali" pulene Liverpula i dali im čak tri gola, međutim bilo im je potrebno i malo sportske sreće kako bi osvojili bod protiv tima koji ne želi da prepusti prvo mesto Mančester sitiju, kome je opet pobegao na sedam bodova, uz utakmicu više.

LIVERPUL - KRISTAL PALAS 4:3 (0:1)

"Parkirani autobus" pred golom Hulijana Speronija, koji je za Palas zaigrao posle godinu i po dana i postao najstariji igrač Premijer lige ove sezone, odrađivao je dobar posao tako da su u šansama bili samo štoperi Liverpula.

Ozbiljnije šanse imao je Žoel Matip, dva puta je glavom šutirao i Virdžil van Dajk, a jedan od retkih "izleta" na protivničkoj polovini Kristal Palas je pretvorio u gol.

Andros Taunsend je u 34. minutu završio sjajnu kontru Vilfrida Zahe i sa šest metara poslao loptu u mrežu, samo stotinak sekundi nakon što je imao mnogo sreće.

U sopstvenom šesnaestercu je u skoku za jednu loptu pored Sadija Manea igrao rukom, ali je Džonatan Mos mislio da je to bila Senegalčeva.

Engleski sudija nije briljirao u prvom poluvremenu pošto takođe nije kaznio preoštar start Nabija Keite, upravo na Taunsendu, odnosno nije sankcionisao novo simuliranje Mohameda Salaha kada je iživcirao Luku Milivojevića.

Twitter Embed Code


Ipak, Egipćanin je bio u centru pažnje u 47. minutu kada je posle šuta Van Dajka pritrčao lopti pre Speronija i spoljnim delom kopačke je ubacio u mrežu.

Agresivniji pristup igri se i te kako isplatio igračima Liverpula koji su već u 53. preokrenuli rezultat kada je Nabi Keita u šesnaestercu pronašao usamljenog Bobija Firmina, a ovaj uz pomoć "bloka" Palasa poslao loptu u dalji ugao.

Međutim, intenzitet njihove igre ponovo se spustio na "običan", Palas je to osetio, krenuo na njihovu polovinu i dao im gol posle kornera, prvi u Premijer ligi.

Napravili su "blok" na drugoj stativi, Fabinjo je čučnuo pored Van Dajka, a Džejms Tomkins je odlično zahvatio loptu koju je iz ugla uputio Luka Milivojević. Alison Beker nije mogao tom brzinom da pokrije čitavu svoju desnu stranu...


Tu nije bio kraj!

Liverpul je u 75. minutu postigao još jedan čudan gol preko Mohameda Salaha, i to nakon katastrofalne intervencije Hulijana Speronija.

Argentinac je posle centaršuta Džerdana Šaćirija imao loptu na ruci, ali ju je usmerio ka svom golu, pa je Egipćanin sve to ispratio i postigao najlakši gol ove sezone, sa gol-crte. Džejms Milner je isključen posle dva oštra starta nad Zahom u finišu meča, tako da je svima bilo jasno da to nije kraj svih dešavanja.

Raspoloženi Sadio Mane je doneo četvrti gol Liverpulu u brzoj kontri, ali je neizvesnost "vratio" Majer pogotkom u petom minutu nadoknade.

Ostalo je šezdesetak sekundi do kraja, ali se nervozni tim Jirgena Klopa odbranio.



Dok na "Old Trafordu" razmišljaju kako da Maurisija Poketina ubede da preuzme klub od leta, Ole Gunar Solskjer beleži fantastične rezultate.

Norvežanin je s "crvenim đavolima" ostvario SEDMU uzastopnu pobedu, ovoga puta protiv Brajtona (2:1), uz nove blistave partije Pola Pogbe i Markusa Rašforda, koji su golove postigli u prvom poluvremenu.

Videli smo potpunu dominaciju Junajteda koji je mogao da postigne još najmanje toliko golova, dok su u nastavku "sklonili stopalo s gasa" i primili gol.

Junajted je ovim trijumfom preuzeo petu poziciju od "tobdžija", videćemo da li i na duži period, pošto se Čelsi i Arsenal sastaju od 18.30!

PAROVI I REZULTATI 23. KOLO


Vulverhempton - Lester 4:3 (2:0)
/Žota 4, 64, 93, Benet 12 - Grej 47, Koudi 51ag, Morgan 87/

Bornmut - Vest Hem 2:0 (1:0)
/Vilson 53, King 90+1/

Liverpul - Kristal Palas 4:3 (0:1)
/Salah 47, 78, Firmino 53, Mane 90+2 - Taunsend 36, Tomkins 65, Majer 90+5/

Mančester junajted - Brajton 2:1 (2:0)
/Pogba 27p, Rašford 42 - Gros 72/

Njukasl - Kardif 3:0 (1:0)
/Šer 24, 63, Perez 90+3/

Sautempton - Everton 2:1 (0:0)
/Vard-Praus 50, Dinj 64ag - Sigurdson 90+1/

Votford - Barnli 0:0

Arsenal - Čelsi 18.30

u nedelju

Hadersfild - Mančester siti 14.30
Fulam - Totenhem 17.00

TABELA: Liverpul 60, Mančester siti (-1) 53, Totenhem (-1) 48, Čelsi (-1) 47, Mančester junajted 44, Arsenal (-1) 41, Votford 33, Vulverhempton 32, Lester 31, Vest Hem 31, Everton 30, Bornmut 30, Brajton 26, Kristal Palas 22, Barnli 22, Sautempton 22, Njukasl 21, Kardif 19, Fulam (-1) 14, Hadersfild (-1) 11 bodova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC