• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Branković: Sud će potvrditi rukovodstvo RS RS

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Direktor Rukometnog kluba Borac m:tel za MONDO je prokomentarisao odluku Osnovnog suda u Banjaluci, koji je usvajanjem žalbe RRS Banjaluka praktično proglasio nelegalnim imenovanje Marinka Umičevića na mjesto predsjednika RS Srpske.

 Vladimir Branković za MONDO o odluci Suda u Banjaluci Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Rukometni savez Republike Srpske i dalje je zvanično bez rukovodstva, odlučio je Osnovni sud u Banjaluci, koji je usvojio žalbu Regionalnog rukometnog saveza Banjaluke.

Žalbu RRS Banjaluke podržali su i savezi iz Bijeljine i Prijedora, s tvrdnjom da je Skupština održana u Doboju gdje je izabran Umičević bila nelegalna, što je sudsko vijeće uvažilo i sve vratilo na početak.

"Paušalno je prenesena informacija o odluci Okružnog suda. Nedopustivo je da predsjednik i ostali organi budu poniženi. Sud nije rekao da nije regularna već se govorilo o procesnim greškama prvostepenog organa. Odnosno nedovoljno dobro je obrazložio svoju odluku i da je izostavio dokumentaciju na osnovu koje je donio odluku. Skupština nije dovedena u pitanje kao ni izabrana tijela. Nadamo se da će Osnovni sud u ponovnom postupku presuditi isto, ali uz bolju argumentaciju i sa svim odlukama", rekao je Branković našem portalu što bi značilo da će potvrditi izbor predsjednika Umičevića.

Prema njegovim riječima, osjeća i moralnu obavezu da stane u zaštitu Marinka Umičevića...

"Umičević je posljednjih nekoliko godina dao desetine hiljada maraka a nije dobio ništa. Moja obaveza kao člana Upravnog odbora RK Borac je da ga zaštitim, jer je toliko uložio u rukomet a napadaju ga ljudi koji nemaju dva zuba u glavi. A on i mi živimo za rukomet i izborićemo se sa mešetarima".

POVEZANE VIJESTI

Branković je istakao da Regionalni rukometni savez Banjaluka, koji je podnio žalbu sudu, nema mandat za bilo šta.

"Regionalni savez koji je glavni u vođenju hajke na rukovodstsvo RS RS nije četiri godine predao završni račun, nije sazvao skupštinu i istekao je mandat svim organima i nema mandat da o bilo čemu raspravlja osim da plaća račune, zbog kojih je na sudu", zaključio je direktor banjalučkog kluba.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Koji blam Fotografa

Nedopustivo je da jedan fotograf komnentariše Sudske presude.Ovdje mislim na Brankovića koji je diplomirao fotografski dok mu je otac bio direktor ŠUP škole.On priča i o završnim računima a ne kaže koje je to godine R.K.Borac podnio završni račun.Podrugljivo spominje dva zuba i zna se na koga aludira.Nije ni svjestan koliko je nizak i jadan...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC