• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sloboda slavila u Banjaluci!

Autor mondo.ba

U prvoj pripremnoj utakmici za nastavak sezone, rukometaši Borca m:tel poraženi su od tuzlanske Slobode u Banjaluci rezultatom 27:30 (13:13).

 Rk Borac - Rk Sloboda 27:30 (13:13). Izvor: MONDOVedran Ševčuk

Ekipa Mirka Mikića tek je odradila bazični dio priprema za nastavak sezone na tri fronta koja ih očekuju u Čelendž kupu, Kupu BiH i Premijer ligi BiH i u tom segmentu treba tražiti razloge za ovaj neuspjeh.

Osim toga, trener crveno-plavih  je na ovom susretu bez rezultatskog značaja, pružio priliku svim igračima, iako to ne umanjuje pobjedu i odličnu igru gostiju.

Večerašnji meč propustili su iskusni Dejan Unčanin, kao i Srđan Mijatović i jedan od najboljih igrača u prvom dijelu sezone, Bojan Rađenović.

S druge strane izabranici Mirze Bulića su već odigrali jedan pripremni meč i trijumfovali nad hrvatskim prvoligašem Spačvom, ali je u "Boriku" poslije prvih 30 minuta rezultat bio izjednačen 13:13.

Međutim u nastavku su gosti iz Tuzle ipak stigli do pobjede nad crveno-plavima u Banjaluci, gdje ih je predvodilo dvojac Davor Kadić i Darko Ilić sa po sedam golova. Emir Suhonjić je postigao šest, Enes Skopljak pet, a Arnad Hamzić pogodak manje.

Kod Banjalučana, najefikasniji su bili Miloš Nježić i Haris Buljina sa po četiri pogotka.

Sloboda je drugoplasirani tim Prve lige federacije BiH sa tri boda zaostatka u odnosu na Krivaju iz Zavidovića i jedna od ove dvije ekipe će sasvim izvjesno izboriti povratak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine, 

Branković: Sud će potvrditi rukovodstvo RS RS

Poslije "bogojavljenske utakmice" sa Slobodom, Borac će za sedam dana učestvovati na "Maglaj kupu 2019".

Osim domaćina na turniru će 26. januara nastupiti Sloga iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja i Konjuh iz Živinica, protiv kojeg će Borac odmjeriti snage u polufinalu, a za dan kasnije je zakazano finale odnosno meč za treće mjesto.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC