• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mikić: Borac m:tel će biti spreman

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Trener crveno-plavih Mirko Mikić nije previše nezadovoljan porazom od tuzlanske Slobode u prvoj pripremnoj utakmici i poručuje da će Banjalučani spremni dočekati drugi dio sezone u kojem se takmiče na tri fronta.

 Rk Borac - RK Sloboda 27:30, izjava Mirko Mikić Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Rukometaši Borca m:tel poraženi su sinoć od Tuzlaka 27:30 (13:13) u izjednačenom dvoboju u kojem su gosti uspjeli u drugom dijelu da stignu do "plus tri" i savladaju aktuelnog osvajača Kupa Bosne i Hercegovine.

Šef struke crveno-plavih Mirko Mikić na ovom susretu u Banjaluci nije mogao da računa na nekoliko važnih rukometaša (Dejana Unčanina, Srđana Mijatovića i Bojana Rađenovića), pa je pružio priliku igračima sa manjom minutažom.

"Već smo ranije najavili da ćemo u pripremnim utakmicama pružiti šansu svim igračima. Sinoć su svi igrali jer želimo da steknemo uvid u mogućnosti svakog pojedinca. Bili smo i oslabljeni neigranjem nekih važnih igrača. Ipak, veliki dio odgovornosti preuzimam na sebe jer još uvijek nismo radili konkretne stvari u napadu i odbrani. Fokus dosadašnjeg dijela priprema je bio na fizičkoj spremi. Naravno, to ne znači da tolerišemo poraze i ne umanjuje dobru igru Slobode", rekao je Mikić našem portalu.

Poslije "bogojavljenske utakmice" sa Slobodom, Borac će za šest dana učestvovati na "Maglaj kupu 2019". Osim domaćina na turniru će nastupiti Sloga iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja i Konjuh iz Živinica, protiv kojeg će Borac odmjeriti snage u polufinalu, a za dan kasnije je zakazano finale odnosno meč za treće mjesto.

Sve to je naravno manje bitno od takmičarskih mečeva, koji za Borac počinju 2. februara u četvrtfinalu Kupa BiH protiv boljeg iz duela između dobojske Sloge i Lokomotive iz Brčkog. U prvom susretu, odigranom u Brčkom, nije bilo pobjednika (24:24), pa će revanš u Doboju dati odgovor na pitanje ko će na megdan Banjalučanima.

Potom će uslijediti i dvomeč sa litvanskom Švijesom u osmini finala EHF Čelendž kupa, prvi 9. februara u Viljnusu, a revanš u "Boriku" sedam dana kasnije...

"U narednom periodu vise pažnje ćemo posvetiti taktici, a i slijedi nam nekoliko kontrolnih utakmica, tako da sam uvjeren da ćemo spremni dočekati početak drugog dijela sezone", dodao je trener crveno-plavih.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ništa posebno

Bio prosječan igrač a sada prosječan trener.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC