• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Senzacija u Kelnu: Brazil pobijedio Hrvate!

Autor mondo.rs

Nije slučajno Brazil pobijedio Srbiju i Rusiju u prvoj fazi na Svjetskom prvenstvu i ostavio ih bez drugog kruga.. Na startu borbe za polufinale, Južnoamerikanci u Kelnu još ubjedljiviji protiv velikog favorita – Hrvatske 29:26.

Pobjedu Brazila protiv Srbije na Svjetskom prvenstvu za rukometaše (u Njemačkoj i Danskoj) mnogi su povezali sa slabom igrom "orlova" i dugogodišnjom tradicijom neprijatnih iznenađenja vicešampiona Evrope iz 2012.

Trijumf Brazila nad Rusijom doveden je u vezu sa umorom "zbornaje" poslije remija sa Njemačkom i velikim oscilacija nekadašnjeg prvaka planete.

TABELA (Grupa 1): Njemačka 5, Francuska 5, Hrvatska 4, Španija 2, Brazil 2, Island 0. Parovi 4. kola: Island - Francuska, Španija - Brazil, Hrvatska - Nemačka.

Ali, šta sada ostaje kao izgovor za ljubitelje rukometa, kada je sjajna južnoamerička selekcija održala lekciju i reprezentaciji iz samog svjetskog vrha – velikom favoritu Hrvatskoj?

To da ekipi Vašingtona Silve leže Sloveni, ne pije vodu. Brazil je ozbiljna reprezentacija, koja se potpuno prilagodila modernom rukometu i disciplinovanom igrom melje rivale.

Brazil – Hrvatska 29:26 (17:13), na početku drugog kruga u Grupi 1 na Mundijalu!

Publika u čuvenoj "Lekses areni" u Kelnu, poznatijoj kao hramu rukometa, prisustvovala je prvorazrednoj senzaciji, i to u fazi takmičenja kada je pravo na kiks svedeno na minimum, jer je ulog ogroman – polufinale Svjetskog prvenstva, ali i borba za olimpijske kvalifikacije.

Nema dileme da je tim Lina Červara bio daleko ispod nivoa prethodnih igara na turniru, kada je samljevena Španija, lako dobijen Island, pregažena Makedonija… Hrvati su zabilježili svih pet pobjeda, prenijeli maksimalan broj bodova i meč protiv Brazila smatrali su kao odskočnom daskom ka polufinalu i ključnim borbama sa Francuskom i Njemačkom.


Međutim, poraz ne mijenja mnogo u planovima "kockastih", jer glavne bodove će i dalje morati da traže protiv velesila.

Mađarska je u Grupi 2 pobijedila Tunis 26:22.

 Ali, današnja utakmica i te kako može da se negativno odrazi na psihu Domagoja Duvnjaka i društva, a da "kariokama" bude injekcija maksimalnog samopouzdanja za još veće istorijsko djelo od ovog upisanog u prethodnih osam dana.

Bila je to gotovo preslikana utakmica kao protiv Srbije. Brazil je postigao šest-sedam prelakih golova, kada je sa svoje polovine terena koristio greške i odbrane svojih golmana i pogađao prazan gol.

Skoro 50 minuta je Silvin tim kontrolisao utakmicu, u kojoj je nastavio tradiciju da dva fenomenalna golmana, bez obzira na učinak, brane po poluvrijeme. Kada je među stative stao čudesni Terkariol, njemačka publika u Kelnu se potpuno okrenula na stranu Brazilaca. Skidao je zicere i bez greške pogađa iz dva pokušaja protivničku mrežu.

I protiv Hrvatske je Brazil imao pad u igru. Nalet "kauboja" bio je strahovit i ta samo par minuta prišli su na gol zaostatka 25:26 u 54. minutu. Međutim, Brazil se opet vratio, do kraja primio samo još jedan gol, a postigao tri za konačni trijumf.


Čudo…

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC