• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Piletina sa pečurkama u sosu od limuna

Autor mondo.rs

Lako i ukusno, evo dobre ideje za večeru!

Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusnu piletinu u sosu od pečuraka i limuna.

Sastojci:

Pola šolje brašna

So i biber po ukusu

600 grama pilećeg belog mesa

50 grama putera

Šolja pileće supe (iz kocke)

250 mililitara neutralne pavlake (za kuvanje)

Tri kašike ceđenog soka od limuna

250 grama šampinjona, opranih i isečenih na listiće

Priprema:

Pomešajte brašno, so i biber, pa uvaljajte piletinu s obe strane, brašno ostavite, trebaće vam kasnije.

U većoj tavi otopite puter na srednjoj temperaturi, piletinu pecite pet do sedam minuta s obe strane, zatim izvadite meso, a u tavu sipajte pileći bujon, da proključa. Ostavite da ključa desetak minuta, tako da ispari oko dve trećine, zatim umešajte oko 200 mililitara neutralne pavlake, pečurke i sok od limuna, i kuvajte na srednjoj temperaturi oko pet minuta.

U manjoj posudi umešajte ostatak brašna i ostatak neutralne pavlake dok ne dobijete ujednačen sos bez grudvica. Sjedinite sa pilećim bujonom, i mešajte dok ne počne da se zgušnjava, dva, tri minuta.

Dodajte piletinu, ostavite da se kuva još nekoliko minuta. Služite toplo.

Kako vi najčešće spremate piletinu?

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop