• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rusija preduzima akcije protiv Facebook mreže

Autor mondo.rs

Rusija pokreće upravni postupak protiv Twitter i Facebook društvenih mreža.

 Rusija preduzima akcije protiv Facebook mreže Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Ruski nadzorni organ za komunikacije najavio je 21. januara otvaranje upravnih postupaka protiv Twitter i Facebook društvenih mreža zato što se nisu uskladili sa domaćim zakonom o zaštiti podataka.

Nadzorni organ, Roskomnadzor, naveo je u saopštenju da Facebook i Twitter nisu objasnili kako će i kada primijeniti Zakon, koji zahtijeva da svi serveri, koji se koriste za čuvanje ličnih podataka ruskih građana budu smješteni u Rusiji, prenosi Rojters pozivajući se na agenciju Interfaks.

Šef Roskomnadzora Alekandar Zaharov izjavio je da kompanije imaju rok od mjesec dana da dostave tražene informacije ili će protiv njih biti preduzete akcije.

Rusija je u posljednjih pet godina uvela strože zakone o internetu, zahtijevajući od pretraživača da izbrišu izvjesne rezultate pretrage, da servisi za razmjenu poruka šeruju ključeve za šifrovanje sa službama bezbjednosti i da društvene mreže čuvaju lične podatke ruskih korisnika na serverima u zemlji. U ovom trenutku, jedina sredstva koja Rusija ima na raspolaganju da natjera ove mreže da se pridržavaju propisa o zaštiti podataka su novčane kazne, koje obično dostižu svega nekoliko hiljada dolara ili blokiranje uvredljivih onlajn servisa, što je opcija, koja nailazi na neke tehničke poteškoće, navodi Rojters.

Međutim, neimenovani izvori su rekli za britansku agenciju u novembru da Moskva planira da uvede strože kazne tehnološkim firmama, koje ne poštuju ruske zakone.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS