• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Repeša: Za titulu potrebne i pobede u gostima

Autor mondo.rs

Treneri Budućnosti i Cedevite na svoj način su objasnili zašto im borba za drugo mesto pred ABA plej-of nije prioritet.

 Repeša: Za titulu potrebne i pobede u gostima Izvor: MN PRESS

Budućnost je pobedom nad Cedevitom u dramatičnoj završnici (80:78) sustigla velikog rivala iz Zagreba, pa u preostalih šest kola ostaje da se vidi ko će steći prednost domaćeg terena u polufinalu plej-ofa.

Crvena zvezda je sa skorom 16-0 gotovo izvesno prvi nosilac doigravanja, a Budućnost i Cedevita (11-5) su favoriti za drugo mesto, mada se ni Partizan (10-6) ne može isključiti iz te trke.

Mada im sigurno nije svejedno da li će plej-of početi kod kuće ili u gostima, treneri Jasmin Repeša i Slaven Rimac su posle derbija u Podgorici odgovorili da ta tema nije među njihovim prioritetima u ovom trenutku.

Repeša je na konferenciji za novinare upitan da li je neko u Budućnosti pri rezultatu 80:78 razmišljao da se Cedevita "pusti" da izbori produžetak, kako bi onda "plavi" pokušali da nadoknade pet poena zaostatka iz meča u Zagrebu!

"A, šta kad bismo u tom produžetku izgubili? To ne dolazi u obzir. Pobeda je pobeda. Idemo dalje, ima još mnogo utakmica. Ima i plej-ofa. Ko hoće da bude prvak, a mi hoćemo, taj mora da pobeđuje i u gostima", odgovorio je hrvatski stručnjak koji odnedavno sedi na klupi Budućnosti, branioca titule u ABA ligi.

On je prethodno rekao da je njegov tim pobedom ostvario "mali cilj", kojim mora biti zadovoljan, s obzirom na to kako se kretala utakmica, ali da je pre meča plan bio da se "pojuri" pobeda od šest poena.

"Osnovni cilj mi je da poboljšam neke elemente u našoj igri, kao što je rešavanje udvajanja pod košem. Tu smo protiv Cedevite imali prednost, ali smo iz tih 'blic' udvajanja gubili lopte. Kada se to desi dva-tri puta, onda se gubi i samopouzdanje".

Repeša je istakao da njegov tim u ponedeljak nije imao ni energiju, ni povezanost u odbrani kao u petak, kada je u okviru Evrolige ostvario senzacionalni trijumf nad Realom.

Budućnost - Cedevita 80:78 ABA liga 2018-19 16. kolo
Izvor: Youtube/ABA liga jtd


Slaven Rimac, koji se požalio na to što već neko vreme raspolaže samo sa jednim klasičnim centrom - to je Andrija Stipanović - naveo je da mora da radi na "energetskom oporavku" pojedinih igrača i da dočeka povređene Banića i Žganeca.

"Budućnost do kraja ima znatno lakši raspored od nas, ali time se i ne opterećujem. Više me zanima kako ekipa izgleda. Zadovoljan sam kako je bilo večeras i tako treba nastaviti. Šteta što nismo pobedili, ali tako je to u sportu".

Rimac je dodao da je njegov tim u prethodne dve nedelje imao malo vremena za trening zbog gostovanja Uniksu i Zenitu u okviru Top 16 faze Evrokupa.

"Sokići" u narednom kolu dočekuju Crvenu zvezdu, dok Budućnost gostuje u Ljubljani.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC