• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DK: Na Uzbekistan sa Troickim

Autor mondo.rs

Selektor Srbije Nenad Zimonjić imenovao je tim koji će nastupati u Taškentu na startu sezone Dejvis kupa sa novim sistemom takmičenja. Novak Đoković nije na spisku

 Sastav Srbije za Dejvis kup Izvor: MN PRESS

Teniseri Srbije takmičenje u Dejvis kupu po novom sistemu počinju u Taškentu protiv selekcije Uzbekistana, 1. i 2. februara.

Novi sistem takmičenja u Dejvis kupu koji podrazumeva kvalifikacionu rundu iz koje će 12 selekcija od ukupno 24 koliko će se boriti u kvalifikacijama, izboriti plasman na završni turnir koji će biti organizovan u novembru.

Selektor Srbije Nenad Zimonjić saopštio je tim koji će povesti na megdan Uzbekistanu, a na kojem nema najboljeg srpskog, ali i svetskog igrača Novaka Đokovića.

Na spisku su: Dušan Lajović, Laslo Đere, Filip Krajinović, Nikola Milojević i Viktor Troicki.

"Veoma je bitno da se dobro adaptiramo i pripremimo za meč koji će se igrati u petak i subotu samo, to je ta promena koja se desila u samom sistemu Dejvis kupa kada su sami mečevi u pitanju. Igraće se na dva dobijena seta, prvi dan dva singla, drugi dan najpre dubl pa zatim još dva singl meča. Igramo u hali na podlozi 'rebound ace' na kojoj se nekada igrao Australian Open, ali i vremenska razlika je četiri sata u odnosu na naše vreme, tako da će biti najvažnija ta adaptacija. Verujem da ćemo imati dovoljno vremena da se spremimo za izuzetno važan meč za nas, s obzirom na to da se pobednik kvalifikuje za Dejvis kup finale. Sa nestrpljenjem očekujemo ovaj meč i maksimalno ćemo se potruditi da ga dobijemo", rekao je nenad Zimonjić.

Na završnom turniru Dejvis kupa boriće se 18 reprezentacija - 12 iz kvalifikacija, četiri ekipe koje su nastupale u polufinalu prethodne godine (Francuska, Hrvatska, SAD i Španija) i dve selekcije koje su dobile "vajld" kartu (Velika Britanija i Argentina. Žreb za finalni turnir Dejvis kupa zakazan je za 14. februar 2019. u Madridu.

Selektor je potom anlizirao protivnika i istakao gde su najjači.

"Uzbekistan je već godinama u Svetskoj grupi, imali smo prilike da protiv njih igramo u Beogradu. Najbolji igrač kod njih je Denis Istomin koji je najiskusniji. To je teniser koji je, između ostalih, pobedio i Novaka Đokovića, tako da će on biti najveća prepreka našem timu. Nadam se da ćemo iskoristiti priliku u Taškentu nekoliko dana uoči duela da gledamo njegove treninge i da se što bolje pripremimo", dodao je Zimonjić, koji ima pravo promene tima (dva igrača) do sat vremena pre oficijalnog žreba, koji je zakazan za 31. januar.

Srbija je poslednji duel sa Uzbekistancima igrala u Beogradu 2009. godine i slavila maksimalnim rezultatom 5:0.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Lima

Zasto Nole nemoze da predwodi NASU SRBIU DK?ORLOWI AVANTI UZDIGNTE GLAWE DO POBEDE!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC