• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kvitova: Više ne osjećam pritisak!

Autor mondo.rs

Češka teniserka se dvije godine poslije ranjavanja i komplikovane operacije nalazi nadomak prvog mjesta na WTA listi.

Petra Kvitova je januara 2016. godine ispala u drugom kolu Australijan opena i odmah zatim prekinula saradnju sa njenim dugogodišnjim trenerom.

Januara 2017. bila je u opasnosti da prijevremeno završi karijeru, pošto joj je provalnik nožem nanio ozbiljne povrede lijeve šake. Tada je već bila izvan svjetskog Top 10, "načetog" samopouzdanja i mnogi su sumnjali da će ikada više igrati na najvišem nivou.

Vratila se tenisu pred Rolan Garos 2017. i iste godine došla do četvrtfinala US opena, dok je 2018. osvojila pet turnira, ali na četiri najvažnija nije mogla dalje od trećeg kola.

Konačno, na aktuelnom Australijan openu kao da je za nju sve ponovo "kliknulo". Igra sjajno, nanizala je pet pobjeda bez izgubljenog seta i u polufinale ulazi kao favorit protiv Amerikanke Daniel Rouz Kolins.

"Uvijek sam željela da se vratim na najviši nivo, da se takmičim sa najboljima i da dođem do završnice na grend slem turnirima. Možda nisam vjerovala da ću uspjeti, ali sada se to dešava... Prisjetila sam se 2017, kada sam poslije operacije šake gledala Australijan open na televiziji. Nedostajalo mi je sve ovo", rekla je Čehinja nakon pobjede od 6:1, 6:4 nad Ešli Barti.

Ona je 2011. i 2014. osvojila Vimbldon, ali je često znala da podbaci i da izgubi kada se to nije očekivalo. Na preostala tri grend slem turnira nema nijednu titulu, ni finale.

"Osjećala sam pritisak. Sada znam da je to samo tenis, samo sport. Ovo zovem svojom drugom karijerom, tako da sam u prvom grend slem polufinalu druge karijere. Nikada nisam blistala na najvećim turnirima, drago mi je da je sada drugačije i uživam u tome".

Kvitova je jedna od kandidatkinja za prvo mjesto na WTA listi, sa koga će poslije Australijan opena pasti Simona Halep. Ona je trenutno najbliža svjetskom vrhu, ali pre nje tamo mogu da stignu još tri igračice: Naomi Osaka, Elina Svitolina i Karolina Pliškova.

"Valjda me poznajete", prokomentarisala je situaciju.

"Ustvari, sada prvi put čujem za takvu mogućnost. Jedino o čemu razmišljam je polufinale. U mojoj glavi apsolutno nema mjesta za razmišljanje o 'renkingu'", dodala je 28-godišnja Petra Kvitova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC