• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tuzla siti ide u Međugorje

Autori mondo.ba Autori Fena

Ekipa Slobodana Starčevića nastaviće pripreme u Međugorju

Fudbaleri Tuzla sitija obavili su danas, na pomoćnom igralištu stadiona Tušanj, posljednji trening. Već sutra odlaze u Međugorje gdje će sedam dana trenirati dva puta dnevno i odigrati dvije kontrolne utakmice, protiv Dubrave (26. januara) i Željezničara (29. januara).

Unatoč snijegu i veoma hladnom vremenu, radilo se „udarnički“, vrlo angažovano i ozbiljno.

"Putujemo u Međugorje sutra u osam časova. Jeste da je rano, ali želimo doći što prije, ručati i odraditi prvi trening. Ne znam šta je šef odlučio o vratarima, imam četvoricu, a ne znam hoće li ići svi“,  rekao je za Fenu Mirsad Dedić, trener „čuvara mreže“ u timu iz Simin Hana.

Šef stručnog štaba Slobodan Starčević kasnije je rekao da će put Međugorja krenuti 26 igrača. Na spisku ima jednog više, pa će tokom dana odlučiti ko će otpasti.

"Vodimo 23 igrača i tri vratara. Tu su i četiri trenera, tri fizioterapeuta, ekonom i vozač autobusa. Svaki dan treniraćemo dva puta. Što se spiska igrača tiče, u dilemu sam zbog dva imena, čekam da se javi direktor i da se konsultujemo“, rekao je Starčević za Fenu.

Dodao je da je za pripreme u Ulcinju naknadno dogovoren susret sa Arsenalom iz Tivta, a prije s Mornarom iz Bara i Radnikom iz Bijeljine.

Pripremne utakmice neće igrati, niti će ići u Međugorje, Ajdin Nukić, koji se na jednom treningu teško ozlijedio i mora mirovati.

"Žao mi je, ali na Nukića ne možemo računati barem šest sedmica. Taj mladi igrač bio je otkrovenje prvog dijela sezone", prokomentirao je šef struke debitanta u Premijer ligi BiH.

Ekipa Tuzla sitija u zimskoj pauzi angažovala je četiri nova igrača. To su Eldin Trumić (Slaven, Živinice), Slavko Brekalo (Široki Brijeg, Krško), Nemanja Zlatković (Sarajevo, Voždovac) i Ensar Hajrović (Flavil, Švicarska).

Starčević je rekao da ovo nije konačan spisak pojačanja, te da bi se još neka imena mogla priključiti ekipi tokom priprema u Međugorju ili Ulcinju.

Na spisku igrača za pripreme u Međugorju nalaze se:

Nevres Fejzić, Adis Nurković, Senedin Oštraković, Benjamin Čolaković, Samir Efendić, Denis Čomor, Ermin Musić, Dejan Širanović, Jovo Kojić, Slavko Brekalo, Nemanja Zlatković, Budimir Šarčević, Nemanja Stjepanović, Nikola Mitrović, Eldin Trumić, Mirsad Hasanović, Huso Karjašević, Edin Murga, Semir Burić, Ensar Hajrović, Miloš Stojčev, Ahmed Hasanbegović, Nermin Crnkić, Vojo Ubiparip, Nedim Omeragić, Suad Mujić i Ajdin Hrnjić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC