• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Usein Bolt završio fudbalsku karijeru

Autori mondo.rs Autori Agencije

"Život u sportu je završen i sada sam uključen u različite poslove, imam mnogo stvari u planu", poručio je slavni atletičar sa Jamajke.

Legendarni jamajčanski atletičar Usein Bolt saopštio je da se više neće baviti fudbalom, pošto nije uspio da se dogovori o ugovoru sa australijskim klubom Sentral Koust Marinersima.

"Ne želim da kažem da se to nije obavilo na pravi način, bilo je dobro iskustvo. Uživao sam da budem u timu i to je mnogo drugačije od atletike. Bilo je lijepo dok je trajalo", izjavio je Bolt, a prenijeli svjetski mediji.

Osmostruki olimpijski šampion rekao je da će se sada koncentrisati na svoje poslove.

"Radim mnogo različitih stvari... Život u sportu je završen i sada sam uključen u različite poslove, imam mnogo stvari u planu. Pokušavam da budem biznismen", otkrio je 32-godišnji Jamajčanin.

Bolt je, takođe, ocijenio da trenutna generacija jamajčanskih atletičara ima opušten stav i da ne trenira dovoljno kako bi dostigla visok nivo.

On se posljednji put takmičio na Svjetskom prvenstvu u Londonu 2017. godine, na kome je Jamajka osvojila jednu zlatnu i tri bronzane medalje, uključujući i onu koju je osvojio u trci na 100 metara, za treće mjesto.

"Mislim da im je sada mnogo lakše. Kada sam ja ulazio u sport mučio sam se", dodao je.

Aktuelni svjetski rekorder na 100 i 200 metara rekao je da u Jamajci ima mnogo talentovanih sportista, ali da oni po završetku srednje škole dobijaju unosne ugovore, zbog čega im kasnije nedostaje motivacija.

"Kada dođu u seniorska takmičenja, nisu motivisani i ne rade dovoljno da dostignu nivo Juseina Bolta, Johana Blejka i Šeli Frejzer Prajs. Sve je u radu i motivaciji", naveo je Bolt.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC