• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trinkijeri brani Jankovića: Nije utakmica jedna lopta

Autor mondo.rs

Trener Partizana ne želi da "upire prstom" u igrača koji je na kraju meča protiv Monaka promašio šut za "plus pet".

 Evrokup - Monako - Partizan - Andrea Trinkijeri - Janković nije kriv Izvor: MN PRESS

Partizan je pod vođstvom Andree Trinkijerija slavio još jednu pobjedu na francuskom tlu, ponovo pod "moranjem".

U oba slučaja su se crno-bijeli revanširali protivnicima za poraze u Beogradu i time oživjeli svoje šanse za prolaz u dalje takmičenje. Poslije Asvela u prvoj grupnoj fazi, pao je i Monako - 68:71, u dramatičnoj utakmici 4. kola Top 16 faze Evrokupa.

 Oba tima sada imaju skor 2-2, a ako budu poravnati i nakon posljednja dva kola, Monako će biti u prednosti jer u međusobnim susretima ima za poen bolju koš-razliku.

Crno-bijeli su u 40. minutu dva puta imali šest poena prednosti, a na kraju je Stefan Janković promašio zicer za takođe dovoljnih "plus pet"...

"Znam da želite da znate da li sam ljut... Pa, nisam. Mogli smo da dobijemo i sa pet, šest poena razlike, promašili smo taj zicer, ali nije to razlog što nismo uspjeli. Ne možete da stavite utakmicu u jedan posjd, jednu loptu. Jeste bio važan posjed, ali bilo je 150 ili 170 drugih, od kojih ste u 50 mogli nešto da uradire bolje", rekao je Trinkijeri.

"Nikad ne želim da upirem prstom u svoje igrače. Neke greške su nas koštale pozitivne koš-razlike protiv Monaka, ali s obzirom na to ko smo i ko želimo da budemo, vjerujem da je ovo bila odlična utakmica".

Italijan je svakako bio zadovoljan pobedom i primenom onoga što je poslije prethodnog meča protiv Monaka zaključeno da treba promijeniti.

"Imali smo super utakmicu. U Beogradu su nas razbili, košarkaški, taktički, ali ovog puta smo se pripremili. Imali smo dobre momente, delovali kao ozbiljna ekipa, u nekim dijelovima utakmice smo čak bili i pametni... Ne žalim ni za čim, ovo nam je još jedan podsticaj da budemo bolji".

Trinkijeri je naveo i šta je ono glavno što nedostaje njegovoj ekipi.

"Nemamo mentalnu disciplinu. Dao sam im primjer, zašto su Tom Brejdi, Majkl Džordan, Lebron... najveći svih vremena? Jer oni rade prave stvari u pravom trenutku. To će nam biti sljedeći stepen, da radimo prave stvari u pravom momentu".

Partizan u subotu dočekuje Megu, u meču veoma važnom za plasman u plej-of ABA lige, a iduće srijede u 5. kolu Top 16 Evrokupa stiže Ritas.

Monako - Partizan 68:71, Evrokup 2018/19 Top 16 faza
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC