• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Meč lopta" Norveške za polufinale Mundijala

Autor mondo.ba

Vicešampion svijeta iz 2017. godine protiv Mađarske (18.00, TV Arena sport 1) ima "meč loptu" za plasman u polufinale 26. Svjetskog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj.

Ogroman posao napravili su Norvežani u prošlom kolu trijumfom protiv komšija iz Švedske (27:30), pa ukoliko večeras u danskom Herningu (18.00, TV Arena sport), savladaju Mađare u meču u kojem su apsolutni favoriti, osiguraće plasman među četiri najbolje selekcije i steći šansu da se bore za medalje.

TOP GOLGETERI

Kiril Lazarov (Makedonija) 48

Mikel Hansen (Danska) 47

Jusef Ali (Katar) 46

Ervin Fohtman (Čile) 46

Feran Sole Sala (Španija) 43

Posljednji put, Mađarska je savladala "vikinge" prije skoro sedam godina, a posljednji remi izborila prije punih pet godina. Nakon toga, tri puta su se sastali sa Norvežanima i sva tri puta pognute glave napustili teren.

Mada, njihovo solidno izdanje u dvoboju sa Dancima uprkos porazu im uliva samopouzdanje da mogu do iznenađenja u dvorani "Jiske Bank Boksen" u Herningu.

S druge strane, Šveđani su svoju priliku "prokockali" protiv Norveške, pa će morati da "se čupaju" u novom skandinavskom derbiju na domaćinu Danskoj (20.30 TV Arena Sport), koja je dosad zabilježila sve pobjede.

Po pravilu, njihovi međusobni susreti su uvijek jako neizvjesni i nerijetko i okončaju neriješenim rezultatom, ali, s obzirom da će norveški navijači biti brojniji, a vidjeli smo u susretu Hrvatske i drugog domaćina Njemačke, i vjerovatno ima malu pomoć "prijatelja" (arbitara) kad je najbitnije, za očekivati je danski trijumf.

Hrvati bijesni: Pokradeni smo! Sudije u zatvor!

Poslije razočaranje i bijesa jer su "pokradeni" od strane danskih sudija (Mads Hansen - Martin Gjeding) u dvoboju sa Njemačkom, u grupi 1 u Kelnu, Hrvati će odmjeriti snage sa Francuskom, koja je već osigurala polufinale.

TOP GOLMANI

Espen Kristensen (Norveška) 42 % Ivan Stevanović (Hrvatska) 41 % Niklas Landin (Danska) 40 % Mikael Apelgren (Švedska) 38 % Vensan Žerar (Francuska) 38 %

Posljednjih godina jedan od najvećih derbija svjetskog rukometa ovog puta neće imati tu "težinu", ali "trikolorima" će duel biti važan zbog prvog mjesta koji bi trebao da donese "lakšeg" protivnika u polufinalu. Po svemu sudeći, to bi trebala da bude Danska, a kao domaćin, sigurno bi trebala da bude teži rival od vjerovatno Norveške.

S druge strane, "kockasti" su poslije Brazila i Njemačke u nokdaunu, ali moraju se skupiti i prvenstveno psihički podići ukoliko žele da u konačnici izbore sedmo mjesto i plasman u olimpijske kvalifikacije.

A sve se prije utakmice sa Brazilom činilo da tim Lina Červara ima otvoren put do polufinala...

Grupa I, Keln

Brazil - Island (15.30, TV Arena sport 1)
Francuska - Hrvatska (18.00, TV Arena sport 1)
Njemačka - Španija (20.30)

Tabela: Francuska 3-1-0 (+14), Njemačka 3-1-0 (+19), Španija 2-0-2 (+12), Hrvatska 2-0-2 (+4), Brazil 1-0-3 (-24), Island 0-0-4 (-25)

Grupa II, Herning

Tunis - Egipat 15.30 (TV Arena sport 2)
Norveška - Mađarska 18.00 (TV Arena sport 2)
Danska - Švedska 20.30 (TV Arena sport 1)

Tabela: Danska 4-0-0 (+27), Švedska 3-0-1 (+15), Norveška 3-0-1 (+13), Mađarska 1-1-2 (-1), Egipat 0-1-3 (-13), Tunis 0-0-4 (-41)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC