• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Boateng je igrao, ali Mesi nije: Barsa ispušta Kup!

Autor mondo.rs

Šampion Španije na dobrom putu da ostane bez jednog trofeja. U prvoj utakmici četvrtfinala Kupa izgubio je u Sevilji.

Dan nakon promocije na Nou Kampu, novi ofanzivac Barselone Kevin Prins Boateng (31) postao je prvi fudbaler iz Gane u dresu "Blaugrane", ali debi neće pamtiti po dobru.

Iskusni napadač zauzeo je mjesto u špicu, a trener Katalonaca Ernesto Valverde vjerovatno je mislio da će s njim i ostatkom kombinovanog tima, a bez Lionela Mesija i Luisa Suareza, moći da izbori pozitivan rezultat na teškom gostovanju u Andaluziji.

Konačan rezultat pokazao je drugačije:

Sevilja - Barselona 2:0 (0:0)

Vezista domaćih Pablo Sarabija postigao je prvi gol za domaće u 58. minutu, udarcem "iz prve" poslije savršene asistenciju Kvinsija Promesa sa lijeve strane, a konačnih 2:0 postavio je Visam Ben Jeder, u 76. minutu. Francuski napadač je sa približno istog mjesta (desnog "ćoška" peterca) savladao Jaspera Silesena iskoristivši tačno dodavanje Evera Banege.

Valverde je između dva gola uveo u igru Luisa Suareza, ali on nije uspio da promijeni ishod, kao ni Leo Mesi, koji je gledao meč od kuće.

Barselona je u sličnoj situaciji bila i u osmini finala, kada je izgubila na gostovanju Levanteu, pa na Nou Kampu ostvarila ubedljivu pobedu (3:0) i ipak mirno nastavila odbranu trofeja.

Da li će i u revanšu četvrtfinala, 30. januara, na isti način uspjeti da "poništi" i loš nastup svog kombinovanog sastava u Sevilji?

Sevilja: Sorijano - Merkado, Kjaer, Serhi Gomez - Hesus Navas (od 71' Andre Silva), Sarabija (od 67' Vaskez), Banega, Eskudero (od 88' Giljerme Arana)- Ben Jeder, Promes.

Barselona: Silesen - Serđi Roberto, Pike, Lengle, Nelson Semedo (od 80' Alba) - Rakitić, Vidal, Artur - Malkom (od 63' Kutinjo), Karles Alenja, Boateng (od 63' Boateng).

Parovi četvrtfinala Kupa kralja (prve utakmice):

Sevilja - Barselona 2:0

u četvrtak

Espanjol - Betis 19.30
Real Madrid - Đirona 21.30

odigrano u utorak

Hetafe - Valensija 1:0

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC