• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka: Voda skuplja od 1. marta

Više cijene vode za 11 feninga po kubnom metru ili oko tri KM po domaćinstvu mjesečno građani mogu očekivati od 1. marta, ukoliko zahtjev "Vodovoda" u februaru usvoji Gradska uprava Banjaluka.

 Banjaluka: Voda skuplja od 1. marta Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac
Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Zoran Popović, direktor "Vodovoda", kaže da je povećanje cijena nužno jer Banjaluka ima najjeftiniju vodu u RS i jedini je grad koji ne naplaćuje naknadu za mjerno mjesto.

"'Vodovod' je u protekle dvije godine preuzeo sve seoske vodovode na području grada. To je dva miliona maraka dodatnih troškova, a samo troškovi struje prelaze 500.000 KM. Tolike troškove ne možemo pokriti cijenama koje smo dosad imali, stoga ćemo osim viših cijena vode uvesti i naknadu za mjerno mjesto", objasnio je Popović za "Nezavisne novine".

Dodaje da će naknada po mjernom mjestu biti 1,50 KM, a račun jednog prosječnog domaćinstva će biti uvećan za oko tri KM.

"Prosječno domaćinstvo koje potroši oko 15 kubika vode sada plaća račun oko 17 KM, a ubuduće će plaćati oko tri KM više", kazao je Popović.

Prema izvorima banjalučkog lista, u Gradskoj upravi imaju razumijevanja za zahtjeve "Vodovoda", posebno ako se ima u vidu ogromna potreba za gradnjom novih vodovoda, ali konačna odluka o tome da li će biti prihvaćen njihov zahtjev još nije donesena.

"Taj zahtjev se podrobno i iz svih uglova analizira u nadležnim odjeljenjima, svjesni da se radi o veoma osjetljivom socijalnom pitanju. S jedne strane, stoje argumenti 'Vodovoda' da se radi o relativno neznatnom poskupljenju od oko tri KM po domaćinstvu, ali i da im je taj novac prijeko potreban kako bi imali dovoljno novca za gradnju novih vodovoda", tvrde izvori.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Мира

Водовод треба да отпусти вишак радника а не да подиже цијене. Ми плаћамо ухљебе.А цијену канализације подигли су одавно нереално.

MONDO REPORTAŽE