• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sudar najboljih neprijatelja svjetskog rukometa!

Autor mondo.ba

U petak su na rasporedu polufinala 26. Svjetskog prvenstva u rukometu, koje zajednički organizuju Njemačka i Danska.

Oba domaćina Njemačka i Danska su osigurala plasman u polufinale, Nijemci će odmjeriti snage sa Norveškom (20.30), vicešampionom svijeta, dok će Danci, olimpijski prvaci dočekati aktuelne vlasnike svjetskog pehara, neprikosnovenu Francusku (17.30). Oba susreta, koja će direktno prenositi TV Arena sport 1, igraju su u "Barklikard Areni" u Hamburgu.

Poslije apsolutne dominacije rukometnim svijetom i čak 25 mečeva bez poraza na šampionatima svijeta, "trikolori" su u srijedu ipak pognute glave napustili teren nakon što su ih pobijedili Hrvati (30:23).

TOP GOLGETERI

Mikel Hansen (Danska) 53

Feran Sole (Španija) 51

Kiril Lazarov (Makedonija) 48

Jusef Benali (Katar) 46

Ervin Fojthtman (Čile) 46

Magnus Jendal (Norveška) 46

 Izabranici Didijea Dinara su ranije osigurali bitku za medalje, ali to ne znači da nisu protiv "kockastih" bili motivisani jer su željeli da izbjegnu dosad neporažene Dance, koji su barem na "papiru" opasniji rival od Norvežana.

Da li je Francuze uzdrmao poraz od Hrvatske saznaćemo u sudaru "najboljih neprijatelja svjetskog rukometa". Tako je barem u najavi istakao tehnički direktor "galskih pijetlova" Filip Bana, a posebno zanimljivo je i to što će jedan od domaćina igrati izvan svoje zemlje.

"Bolje je igrati u Hamburgu na neutralnom terenu", mišljenja je Nikola Karabatić, oporavljeni as Francuza, koji imaju priliku da eventualnim trijumfom osiguraju svoje treće uzastopno finale na prvenstvima svijeta.

Ipak, svoju računicu imaju i izabranici Nikolaja Jakobsena, olimpijski šampioni iz Rio de Žaneira, koji se nadaju ekspresnom povratku u danski Herning gdje je za nedjelju zakazano veliko finale.

U kasnijem terminu (20.30) viceprvak svijeta Norveška će pokušati da iznenadi "pancere" na njihovom terenu i da se domogne novog finala.

TOP GOLMANI

Espen Kristensen (Norveška) 42 % Mikael Apelgren (Švedska) 40 % Ivan Stevanović (Hrvatska) 40 % Niklas Landin Jakobsen (Danska) 39 %

Norvežani su prije dvije godine u Francuskoj u finalu izgubili od domaćina, ali bio je to veliki uspjeh za ekipu Kristijana Bergea jer su osvajanjem prve medalje na velikim takmičenjima, pokazali da u njihovoj zemlji vrhunski rukomet ne igraju samo žene (sedmostruke evropske i trostruke svjetske šampionke).

Sada se nadaju da će bar ponoviti taj uspjeh, međutim i u taboru domaćina Mundijala, uvjereni su u prolaz u finale.

"Lijepo je što možemo da živimo svoj san. Želimo više. Do sada smo prošli mnogo toga i želimo uspjeh protiv Norveške. Nakon nekoliko godina apstinencije, imamo šansu života", rekao je selektor Njemačke Kristijan Prokop, dok je kapiten "pancera" Uve Genshajmer naglasio da je cilj ostvaren - plasman u polufinale. Ali...

"Došli smo do Hamburga, ali nismo još završili", izjavio je Genshajmer.

Francuska je najuspješnija rukometna nacija svijeta sa šest zlatnih, srebrom i tri broznane medalje, Danci nemaju nijedno zlato, ali su osvojili tri srebra i bronzu, dok su Nijemci sa po dva zlatna i srebrena odličja uz jednu bronzu četvrta najbolja selekcija u istoriji.

Norveška ima samo srebrnu medalju sa prethodnog Mundijala 2017. godine u Francuskoj.

POLUFINALE

Dvorana "Barklikard Arena" u Hamburgu

Francuska - Danska (17.30, TV Arena sport 1)
Njemačka - Norveška (20.30, TV Arena sport 1)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC