• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Probuđeni Šik: Nije sve do psihologa

Autor mondo.ba

"Želio sam da ostanem i igram u Romi. Edin Džeko i ja svjesni smo da nismo postigli mnogo golova, ali nije to problem samo napadača. Svi moramo da se popravimo, a onda ćemo i mi u napadu više pogađati", poručio je češki napadač.

Patrik Šik konačno je počeo da opravdava uloženi novac (42 miliona evra) koji je Roma izdvojila za njegovo dovođenje iz Sampdorije.

Sa tri gola i dvije asistencije u posljednje četiri utakmice, visoki Čeh najavio je bolja izdanja, a uspon forme nekako se poklopio sa angažovanjem "mentalnog trenera" iz domovine, koji je očigledno pomogao Šiku da "posloži" neke stvari u glavi.

Ipak, napadač "vučice" tvrdi da psiholog nije taj koji je zaslužan za njegov "preporod".

"Mislim da sam bio pod velikim pritiskom na početku. Bili su to lijepi, ali veoma teški trenuci. Nisam bio u sjajnoj formi kada sam stigao, nakon čega sam bio i povrijeđen dva mjeseca", istakao je Čeh za "Sky Sport Italia".

Rim je oduvijek bio nezahvalna fudbalska sredina, s obzirom na velika očekivanja i pritisak sa kojim moraju da se nose svi igrači, naročito oni koji dođu iz drugih klubova.

"Uz sav respekt Sampdoriji, Roma je veći klub, ali ne mislim da je to bio problem. Bilo je momenata poput onog kada smo srušili Barselonu u Ligi šampiona. Za mene je to bio prekrasan osjećaj i uvijek ću ga se rado sjećati", rekao je napadač Rome i nastavio:

"Želio sam nešto da promijenim, jer sam znao da mogu mnogo bolje. Trudim se da radim što bolje mogu. Želim da pomognem timu. Osjećam se bolje u posljednjih nekoliko sedmica i konačno sam potpuno spreman. Kada imate samopouzdanje, igrate bolje. Mnogo je bolje nego prošle sezone".

Ipak, Šik se ne slaže sa činjenicom da je psiholog glavni razlog zašto je konačno zaigrao onako kako od njega očekuje trener Euzebio Di Frančesko, uprava kluba, ali i navijači.

"Psiholog? Radim s njim dvije-tri sedmice. Ipak, ne mislim da sam počeo da igram bolje zbog njega. Ali, važno je kad možete sa nekim da pričate o svakodnevnici, a ne samo o fudbalu. Kada ste pod mentalnom blokadom, ne možete dati sve od sebe", pojasnio je mladi, 23-godišnji napadač.

Iako je bilo mnogo govora o njegovom odlasku, niko sa "Olimpika" nije se zvanično oglasio o tome.

"Samo vi (novinari) pisali ste i pričali o mom odlasku. Želio sam da ostanem i igram u Romi. Edin Džeko i ja svjesni smo da nismo postigli mnogo golova, ali nije to problem samo napadača. Svi moramo da se popravimo, a onda ćemo i mi u napadu više pogađati", poručio je.

Od dolaska u Romu u avgustu 2017. godine, Šik je odigrao 44 utakmice u svim takmičenjima, ali tek u posljednjih nekoliko mečeva konstantno dobija veću minutažu, što se odrazilo i na njegov golgeterski učinak.

Za razliku od Serije A, u Ligi šampiona Roma nije imala previše problema i uspjela je da se plasira u nokaut fazi. Sada je očekuje dvomeč sa Portom.

"Ne plašim se nikoga. Treba da se fokusiramo samo na naše igre. Ako slavimo u svim utakmicama, nećemo trebati da mislimo o drugim", optimistično je zaključio očigledno veoma dobro raspoloženi Šik.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC