• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

De Kolo im ubacio 7 trojki, ali ih je Rodrigez porazio

Autor mondo.rs

Iziritirani majstorskom igrom nekadašnjeg asa Real Madrida, košarkaši Barselone u finišu pokušali su da se obračunaju sa Rodrigezom, ali im je svakako sledovao poraz u derbiju 20. kola.

 De Kolo im ubacio 7 trojki, ali ih je Rodrigez porazio Izvor: MN PRESS

Posle Fenerbahčea i Olimpijakosa, u "Blaugrani" ove sezone pobedio je i CSKA.

Košarkaši Barselone pronašli su način da devet poena prednosti iz treće četvrtine (59:50) ispuste još pre početka poslednje deonice (61:63), nakon čega im je ostalo snage za nekoliko minuta "sprinta" sa motivisanim gostima…

Ispostaviće se, međutim, da su poeni Pjera Oriole za 67:67 na 6:09 do kraja poslednji koje će sastav našeg trenera Svetislava Pešića postići iz igre.

Uz poneki ubačeni penal u završnici, sve što je domaćin mogao da očekuje pred 6.000 navijača u 20. kolu Evrolige je pristojan poraz: Barselona - CSKA Moskva 76:84 (20:20, 21:24, 20:19, 15:21).

Izvor: MN PRESS

Barselona: Klaver 17 (4/6 za dva, 1/4 za tri), 5 sk, Serafin 14 (6/8 za dva), 3 sk, Kjurik 8 (1/4 za dva, 2/4 za tri), Hanga 8 (1/2 za dva, 1/2 za tri), 4 sk, 2 as, Singlton 7 (1/4 za dva, 1/3 za tri), 4 sk, 3 as…

CSKA: De Kolo 25 (1/2 za dva, 7/10 za tri), 5 sk, 3 as, Kurbanov 17 (3/5 za dva, 3/6 za tri), 5 sk, Rodrigez 10 (4/7 za dva, 0/4 za tri), 3 sk, 7 as, Klajburn 8 (4/9 za dva, 0/3 za tri), 10 sk, 4 as, Hanter 8 (3/3 za dva, 2/2 sa penala), 5 sk...

Nando De Kolo ubacio je sedam trojki iz deset pokušaja za 25 poena, uz još pet skokova i tri asistencije, međutim ključnu rolu u seriji Moskovljana za vođstvo 71:80 (1:06 do kraja) odigrali su Serhio Rodrigez (asistencija, dva poena), Vil Klajburn (ofanzivni skok, dva poena) i Nikita Kurbanov (dve trojke).

Uzalud je Ante Tomić na drugoj strani sakupljao ofanzivne skokove i davao saigračima "drugu šansu", jer je delovalo da Singlton, Kevin Pangos i naročito Kajl Kjurik neće pogoditi ni iz "pete šanse".

Utoliko, nervoza u redovima Pešićevog tima bila je očekivana, ali ne i potreba nekolicine igrača da se obračuna sa boljim od sebe ove večeri.

"Ćaćo" Rodrigez odigrao je simultanku u finišu i podsetio navijače Barselone zbog čega su ga mrzeli dok je igrao za Real, ali i naterao Kevina Serafima i Adama Hangu da započnu kavgu u koju su se brzo umešali Rodrigezovi saigrači, pa su Francuz i Mađar morali da se smire i prihvate poraz.


Momci trenera Dimitrisa Itudisa došli su u Kataloniju po preko potrebnu pobedu, svesni da su posle četiri poraza na gostovanjima ekipama Panatinaikosa, Fenerbahčea, Baskonije i Budućnosti uveliko potrošili kredit kod trenera i čelnika kluba, a na sve to nadovezao se i prvi poraz u Moskvi ove sezone - onaj iz 18. kola od Makabija.

Sada, u trci za prednošću domaćeg terena pred četvretfinale, CSKA ima tri pobede više od petoplasiranog Olimpijakosa.

Barcelona CSKA
Izvor: YouTube

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC