• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gvardiola posle kiksa: Glave gore, nije gotovo!

Autor mondo.rs

"Da li smo ih potcenili? Ni slučajno!", rekao je menadžer Mančester sitija nakon veoma neprijatnog poraza u Njukaslu.

Rafa Benitez pokvario je u utorak Pepu Gvardioli premijerligaški jubilej i dodatno otežao "građanima" trku za titulom.

Mančester siti doživeo je u Njukaslu neprijatan poraz, zbog kojeg Liverpul u sredu ima šansu da odmakne braniocu pehara sedam bodova, eventualnom pobedom protiv Lestera na Enfildu (21 čas).

Nakon četvrte izgubljene utakmice u Premijer ligi, Gvardiola je pred novinarima govorio o tome da borba nije gotova, a uz to pričao i o drugim dostupnim trofejima, očigledno sve svesniji činjenice da će biti jako teško prestići "Redse".

"Još mnogo je bodova u igri. Još smo u januaru, nije april ili maj. Ima još mnogo utakmica i ništa nije odlučeno", izjavio je Španac posle svog 100. meča u najjačoj engleskoj ligi, nakon kojih ima bilans od 73 pobede, 15 remija i 12 poraza.

"Mnogi timovi će imati jake razloge da igraju do kraja. Neki da bi ostali u Premijer ligi, drugi da bi se plasirali u Ligu Evrope, treći da bi ušli u Ligu šampiona... U našem slučaju, u svakoj utakmici moramo da damo sve od sebe. Da pokušamo da se ne predajemo, da idemo napred i da pokušavamo iznova i iznova".

Siti je u utorak poveo Sent Džejms parku golom Kuna Aguera već u 1. minutu, ali je domaćin preokrenuo, pogocima Salomona Rondona i Meta Ričija. Gvardiola je posle utakmice bio upitan i da li je njegov tim potcenio autsajdera, koji se bori za opstanak.

"Nikad ne potcenjujemo. Kada nastupate u četiri takmičenja, onda ne potcenjujete to što igrate i tog protiv koga igrate. Kada osvojite 100 bodova (prošle sezone), onda ne potcenjujete nikoga. Ako to uradite, onda se ne plasirate u finale Liga-kupa", podsetio je Španac na zakazano februarsko finale na Vembliju protiv Čelsija.



"Ponekad ne odigramo na nivou na kojem smo želeli da igramo. To se događa. I tu govorim o svima, ne samo o jednom igraču. Nismo mogli da pobedimo, jer nismo bili na najboljem nivou. To je sve", dodao je on.

Pred Sitijem je važan nedeljni derbi protiv Arsenala (17.30 časova), a Gvardiola hrabri izabranike.

"U Njukaslu nije bilo naše najbolje veče. Mogu da razumem igrače. Nismo igrali kao inače i nismo uspeli da pobedimo. Sve se to događa.... Volim svoje igrače, znam kako se sada osećaju i uz njih sam. Ovo je neverovatna grupa. Sve se ovo ponekad dogodi", poruka je menadžera engleskog šampiona.   

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC