• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kovačević: Igokea za kompromis sa KS BiH

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Tim menadžer Igokee i direktor reprezentacije Bosne i Hercegovine Siniša Kovačević uvjeren da će problem između "igosa" i Košarkaškog saveza BiH biti riješen u interesu košarke.

 Siniša Kovačević za MONDO o sporu KK Igokea i KS BiH Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Igokea je odbila da ove sezone nastupa u šampionatu BiH zbog obaveza u ABA ligi.

Košarkaški savez BiH je u septembru prošle godine naložio Aleksandrovčanima da moraju nastupati pod prijetnjom sankcija iako je taj nalog došao prekasno zbog organizacije, logistike i priprema samih mečeva u domaćem šampionatu.

Tada su iz predstavnika BiH u regionalnom takmičenju istakli da neće igrati bez obzira na eventualne kazne.

Međutim, dolaskom proslavljenog bh. košarkaša Mirze Teletovića na funkciju predsjednika KS BiH i njegovom posjetom Laktašima, gdje se susreo sa čelnicima Igokee i aktuelnim predsjedavajućim predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, stekao se utisak da će se dvije strane dogovoriti u interesu košarkaškog sporta.

Dodik: Pomoći ću košarci BiH

Upravo je kompromis ključna riječ koju je u izjavi za naš portal podvukao Siniša Kovačević, koji se nalazi u veoma nezavidnoj situaciji s obzirom da obavlja funkciju direktora reprezentacije BiH, ali i tim menadžera Igokee.

"Mi želimo da se vratimo u završnicu bh. prvenstva, plan prije sezone je bio da Igokea igra plej-of i mi to hoćemo da ispoštujemo. Neke stvari koje su se desile prije početka sezone, a o kojima je javnost upoznata, dovele su do ove situacije koja nije u interesu košarke. Sada pravno gledajući, Igokea bi trebala biti kažnjena, a s druge strane mi se na svaku odluku možemo žaliti i dobiti spor jer pravilnici nisu doneseni na vrijeme u skladu sa statutom KS BiH", izjavio je Kovačević i izrazio je nadu da se to ipak neće desiti.

"Da ne bi ulazili u bespotrebne birokratske probleme, obavićemo razgovore u narednim danima sa svim članovima UO KS BiH i iznijeti naše prijedloge. Vjerujem da će oni imati sluha i prihvatiti kompromis. Obavljajući i moju funkciju znam da je sada mnogo drugačije nego prije dolaska Mirze Teletovića na čelo Saveza. Znam da se s njim može sjesti i pričati o svemu i da će uraditi sve u interesu košarke", naglasio je tim menadžer "igosa".

Kovačević nije želio da precizira kakvi su to konkretni prijedlozi koje će Igokea pokazati Teletoviću i ostalim čelnicima KS BiH, ali je evidentno da postoji "dobra volja" da zajedničkim snagama iznađu rješenje spora.

Podsjetimo, slična situacija dogodila se i u slučaju rukometaša Izviđača, koji nastupaju u SEHA ligi i odbili su da igraju i domaće prvenstvo. Poslije niza rasprava "pat" pozicija je razriješena u korist ljubuškog kluba koji će se uključiti u plej-of, a od naredne sezone će novi šampion igrati od prvog kola.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC