• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krstajić: "Družina" pomogla Joviću u Frankfurtu

Autori mondo.ba Autori Zoran Pajčin

Mladen Krstajić okupljenim novinarima u Banjaluci govorio o kvalifikacijama za EURO, atmosferi među "Orlovima", transferu Svetozara Markovića, Luki Joviću...

 Mladen Krstajić u Banjaluci o transferu Svetozara Markovića Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Na osmoj po redu manifestaciji "Dan fudbala" u Banjaluci, koju zajednički organizuju Fudbalski savez Republike Srpske prisustvovali su brojni visoki gosti iz oblasti sportskog i društvenog života, a među njima je bio i selektor Srbije i predsjednik Radnika iz Bijeljine Mladen Krstajić.

Prošle godine Krstajić je proglašen za najboljeg sportskog radnika Republike Srpske. Ovaj put je prisustvovao kao gost i uprkos tome što to protokolom nije bilo predviđeno ipak je pristao da odgovori na nekoliko pitanja okupljenim novinarima.

Selektor reprezentacije Srbije se u uvodnim riječima zahvalio Fudbalskom savezu Republike Srpske, Sportskom žurnalu na pozivu.

"Kada god dođem u Banjaluku, osjećam se ugodno i lijepo. Volio bih da ima još više ovakvih manifestacija. Tada bih dolazio češće", počeo je u šaljivom tonu svoje obraćanje banjalučkim medijima Mladen Krstajić.

"Ova godina je pokazala da Republika Srpska ima odličnih fudbalera, sudija, sportskih radnika i ljudi koji su zasluženi za nagrade koje su dobili. Vjerujem da će u budućnosti situacija biti mnogo bolja".

U godini iza nas Krstajić je predvodio Srbiju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. "Orlovi" su takmičenje okončali u grupnoj fazi, da bi odličnim rezultatima u Ligi nacija izborili plasman u Ligu B i zadržali šansu da se kroz baraž Lige C plasiraju na Evropsko prvenstvo. Šansu imaju i kroz kvalifikacije.

"Što se tiče moje godine, kao i svaka u mom životu - spremam se maksimalno i studiozno u poslovima koji me očekuju. Bilo je turbulentno, ali mi je drago da smo izgurali onako kako smo željeli. Kvalifikacije nam počinju u martu, grupa nije nimalo laka. Tu je Portugal, aktuelni evropski prvak, uvijek nezgodni Ukrajinci ali i mi koji želimo da nakon 20 godina nastupimo na Evropskom prvenstvu".

Krstajić ističe dobru organizaciju i atmosferu koja je kraslia njegov tim u proteklom periodu.

"Bez obzira na neke stvari koje su se pisale, i što je trebalo i što nije, Srbija je iznad svih nas i njoj trebamo da služimo".

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

U proteklom periodu sve više se piše o odlasku Svetozara Markovića iz Partizana. Momak iz Bijeljine je odličnim igrama privukao pažnju klubova širom Evrope, ali Krstajić smatra da je još rano za njegov odlazak iz Srbije.

"Zaista se radi o velikom talentu i mislim da je budućnost srpskog fudbala. U ovome momentu, kada bih ja odlučivao o njegovoj karijeri, pokušao bih da što duže ostane u Partizanu, barem još dvije-tri godine. Važno je da 'odigra', stabilizuje se i uđe u mladu selekcije Srbije što je prioritet u ovome trenutku za njega. Sve ostalo bi bilo prerano - da ode preko i pokuša napraviti nešto jer za sve ima vremena. On ima 18 godina i mislim da je malo rano. Treba da ostavi pečat u svom klubu i da tu napravi neki korak i sa tim napravi neku odskočnu dasku za dalje".

Još jedan momak iz Bijeljine o kojem "bruji" Evropa je Luka Jović. Sjajni napadač Ajntrahta iz Frankfurta je prvi strijelac Bundeslige i želja madridskog Reala, Barselone...

"Eksplodirao je. Malo ko je očekivao ove partije od njega jer je neko vrijeme bio zapostavljen u Benfici pa je otišao u Frankfurt. Nova liga, država, sistem igre, ali se on sjajno snašao. Mislim da mu je pomogao i Mijat Gaćinović, a i Ante Rebić. Sada je tu i Filip Kostić i oni su prava družina i vidi se atmosfera među njima. Šta god odluči u ovom momentu, on je sebe polako izgradio u jednog vrsnog napadača i pokazaće to u karijeri", zaključio je Mladen Krstajić.

Pogledajte kako je bilo danas u Banjaluci gdje su izuzetno bitne nagrade odnosno zlatne plakete FS RS dobili su Dragoslav Šekularac i Milutin Šoškić koji je u emotivnoj poruci istakao da mu ova nagrada znači mnogo više od svih dosadašnjih priznanja koja je dobio u bogatoj karijeri.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Kopre Nedri!

Ajde bjezi krstajicu

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC